Правилният тип завеси и пердета помага да се създаде атмосферата

...
Правилният тип завеси и пердета помага да се създаде атмосферата
Коментари Харесай

Пердета и завеси за спалня – как да ги изберем?

Правилният вид пердета и завеси оказва помощ да се сътвори атмосферата на стаята, като филтрира светлината, като в същото време предлага изолираност и усамотение. Те също по този начин способстват за цялостния фон на стаята, като прибавят цвят, текстура, шарки и чувство за измерение към пространството.

Но има повече функционалност, която би трябвало да имате поради, с изключение на хармония, дискретност и изолираност, когато става въпрос за избор на пердета за спалня. Това е по този начин, тъй като неверен избор на завеса може да ви накара да се разсъните заради леки промени в приемането на светлина от външни източници и затова да повлияе на качеството на вашия сън.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 

 Топ 7 трика за хубав интериор (СНИМКИ)

Пердета и пердета за спалня – по какъв начин да ги изберем?

Цветове за завеси и пердета за спалня

 завеси и пердета Пердета и пердета за спалня фотография: pinterest

Относно цвета на завесите и пердетата ще би трябвало да решите дали желаете да се слеят с декора или да се открояват и да бъдат акцент в него. За слеете добре с цветовата гама на спалнята изберете такива, които са същия цвят като стената, само че с няколко нюанса по-тъмни. Друг вид е да заложите на не преобладаващ тънък цвят в стаята (този от килима, да кажем). Акцент най-лесно можете да добавите с ослепителен цвят, който да бъде на фокус в спалнята. Съвет: в случай че имате шарени мебели, чаршафи или килим, изберете едноцветни пердета и завеси за спалня. И противоположното, в случай че имате едноцветни мебели и завивки, помислете за шарени завеси.

Избор на подобаващия материал за пердета за спалня

Домашни дизайнери и специалисти по прозорци оферират потреблението на тежки тъкани за пердета за спални, защото те обезпечават усъвършенствано пречистване на светлината, изолираност и усамотение. Някои от нормалните тъкани за пердета и завеси за спалня, които притежателите на жилища преглеждат, са коприна, кадифе и плат с подплата.

Копринени пердета

 завеси и пердета Пердета и пердета за спалня фотография: pinterest

Коприната е добър избор, в случай че желаете да създадете първокласен или формален тип в спалнята си. Тази тежка материя предлага богата текстура и дълбочина на вашата стая. Освен това се драпира добре, с цел да подчертае вашите прозорци и да добави вашето обзавеждане, като по този метод обезпечава доста изтънчен тип на вашето пространство.

Закачете копринени пердета, като употребявате неповторим винтидж или съвременен хардуер, който подхожда на цялостния интериор на вашата стая. Копринените пердета и завеси обаче са податливи на увреждане от слънчева светлина. Уверете се, че прозорците на вашата спалня не са ситуирани в посока, която притегля прекалено много слънчева светлина, в случай че желаете да изберете копринени пердета. Алтернативен метод за удължение на живота на копринените пердета е да ги съчетаете с други обработки на прозорци като римски щори, ролетни щори или щори.

Кадифени пердета

 завеси и пердета Пердета и пердета за спалня фотография: pinterest

Кадифето е тъкан плат. Неговите дебели и плътни нишки блокират светлината по-ефективно от коприната и обезпечават усъвършенствана изолираност от мраз и влага. Тази тъкан също по този начин оказва помощ да се блокира навлизането на прахуляк и замърсители в стаята, което я прави по-здравословен вид за хора, които са алергични към такива външни детайли. Друго преимущество на кадифените пердета и завеси е тяхната шумоизолираща характерност, която способства за тиха атмосфера в спалнята.

Но главен минус на тази тъкан е, че макар че блокира навлизането на прахуляк и микроорганизми в стаята ви, тя е податлива на натрупването и на двете. В резултат на това изисква постоянно разчистване.

Подплатени пердета

 завеси и пердета Пердета и пердета за спалня фотография: pinterest

Този вид пердета оказват помощ да се управлява равнището на външната светлина и да се сътвори едва пространство. Те са най-вече елементарни памучни, полиестерни, ленени или вълнени пердета, които са покрити с акрилна пяна или друга подплата от противоположната страна. Подплатените пердета се оферират в три разновидността – общоприет, затъмняващ и термо.

Стандартните пердета и завеси с подплата нормално се доставят с памучна подплата, която предотвратява увреждане от слънцето и обезцветяване. Те оказват помощ за блокиране на доста количество светлина извън и усъвършенстват завесите.

Затъмняващите пердета с подплата са, въпреки това, съвършен избор, в случай че прозорците на вашата спалня пропущат доста светлина денем или нощта. Както подсказва името, тези пердета блокират изцяло светлината. Подплатата, употребена в тази тъкан, е покрита с безвредни химикали, които прикриват дребните пори на тъканта, през които минава светлината. Те също имат лимитирани термични свойства. Затъмняващите пердета също могат да ви оказват помощ да намалите външните звуци, което го прави добър избор, когато спалнята ви е ситуирана до оживена шумна улица. Научете повече за преимуществата на затъмняващите пердета.

Пердетата с термо подплата имат акрилна пяна или тъничък пласт алуминиево покритие на задната страна, което придава изолационни свойства на тъканта. Помага за управление на температурата в помещението, като предотвратява загубата на топлота през зимата и задържането на топлота през лятото.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР