Известно е, че с помощта на антиинфекциозни и отхрачващи етерични

...
Известно е, че с помощта на антиинфекциозни и отхрачващи етерични
Коментари Харесай

Най-добрите етерични масла за борба с настинките

Известно е, че благодарение на антиинфекциозни и отхрачващи етерични масла можете да устоите на простуда, грип и бронхит. Освен това те освен служат за лекуване на болести, само че са и ефикасни като предварителна защита.

Етеричното масло е летлива същина, извлечена от ароматни растения. Получава се посредством филтрация и хващане на водни пари. Може да се употребяват независимо или под формата на сиропи, капсули, капки, спрейове, дифузия или поемане в околната среда.

Научната ароматерапия е проучване на етерични масла. Това е просвета, учредена на строга методология с надеждни проучвателен доказателства и доказана в лаборатория.

Ароматерапията е потреблението на етерични масла за медицински цели. Това е натурален способ. Което се основава на интензивността на биохимичните молекули, присъстващи в етеричните масла. И по този начин, ще ви разкажем за шест етерични масла против настинки, от които се нуждаете през зимата.

1. Етерично масло от ела

 Етерично масло от мента

Етеричното масло от ела облекчава възпалението и зачервяването на кожата и лигавиците, а също така е антисептик, който не е отровен за кожата. Идеален за дребни деца и хора с сензитивна кожа. Действа деконгестантно и успокояващо върху лигавиците на белите дробове. Особено положително въздействие има при хронични болести на бронхите.

2. Етерично масло от мента

Това масло е тясно обвързвано със здравето на дихателните пътища. Неговият молекулярен профил демонстрира муколитично деяние, което облекчава кашлицата. Особено потребно е при дихателни настинки и положения на носа, гърлото и ушите - както остри, по този начин и хронични. Но молекулният му профил не е подобаващ за приложимост при деца, бременни и кърмещи. Въпреки че се понася добре на равнището на кожата и лигавиците.

3. Евкалиптово масло

Той е дихателен антисептик, лек деконгестант и антикатарал. Особено потребен е за облекчение на настинки със слуз, която запушва горните и долните дихателни пътища - да вземем за пример като бронхит или синузит. Антибактериалната му интензивност го прави доста дейно етерично масло при суха кашлица.

 Най-добрите етерични масла за битка с настинките

4. Лаврово масло

Лавровото етерично масло има голям брой лечебни действия. Най-важната му област е неговият успокоителен резултат. Но заради наличието на цинеол е добър антикатарален и отхрачващ сътрудник. Освен това заради своите съставни елементи той има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства. В допълнение товаетерично масло облекчава всички типове болежка.

5. Етерично масло от римска лайка

Ролята на римската лайка при лекуването на нервна астма, зной или нервна кашлица от дълго време е приета. Етеричното масло от римска лайка има противовъзпалително, спазмолитично, аналгетично и седативно деяние. Действието му е изключително интензивно и резултатът се появява бързо. То е изцяло безвредно и също така е нежно към кожата и лигавиците.

6. Етерично масло от бор

 Инхалации

Основната молекула на етеричното масло от див бор е пиненът. Тази молекула има удобен резултат върху лигавицата на белите дробове. Освен това има противооточни свойства на белодробно равнище и въздушни антисептици. Необходимо е обаче разреждане в растително масло или други хемотипни етерични масла, които не са дразнещи. По този метод концентрацията му се понижава до 50%.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР