Известно е, че при сексуални занимания сърцебиенето се учестява, артериалното

...
Известно е, че при сексуални занимания сърцебиенето се учестява, артериалното
Коментари Харесай

Опасен ли е сексът за сърцето

Известно е, че при полови занимания сърцетуптенето се учестява, артериалното налягане се покачва, с цел да доближи своя връх сега на оргазъм.

В този миг на сърцето му се постанова да работи в изискванията на нараснало натоварване. Тогава хората, изключително по-възрастните, стартират да се безпокоят дали сърцето им ще издържи на натоварването.

Да, факт е, че хора с влечение към инфаркт са изложени на риск в подобен миг. Всъщност, в случай че се задъхвате и сърцето ви се разтуптява, до момента в който се изкачвате по стълби, същото ще ви се случи и по време на креватна гимнастика.

Ясно е, че на хора, претърпели инфаркт, не се предлага секс в продължение на най-малко месец и половина.

Има потвърдено нараснал риск от сърдечен инфаркт по време на секс, само че не и за сърдечен арест. Това излиза наяве от нови резултати по тематиката.

 Снимка 283324

Проучване на Медицинския институт " Cedars-Sinai " в Лос Анджелис демонстрира, че сърдечен арест по време на секс е извънредно рядка и съвсем невъзможна възможност.

От над 4500 изследвани случаи на неочакван сърдечен арест за интервала от 2002 до 2015 година единствено 34 са зародили по време на секс, или по-малко от 1% от всички.

Сред изследваните случаи на спряло сърце по време на секс заплахата господства отчетливо измежду мъжете, като 32 от всички 34 случая са тъкмо при мощния пол.

Арестът е друг от сърдечен инфаркт, при който се нарушава функционалността на сърцето и се блокира притока на кръв към мозъка.

Внезапният сърдечен арест е дисфункция, при която сърцето стопира да работи внезапно, индивидът припада и в случай че не му се окаже неотложен сърдечен масаж, изходът е съдбовен.

Бъдете спокойни обаче, тъй като по време на секс вероятността за сходно положение е съвсем незначителна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР