Известно е, че едно авокадо е повече от полезна закуска,

...
Известно е, че едно авокадо е повече от полезна закуска,
Коментари Харесай

Ядем ли правилно авокадо?

Известно е, че едно авокадо е повече от потребна закуска, само че в полза на истината множеството хора го употребяват изцяло неправилно. Докато почитателите на потребния плод постоянно го ядат с лъжица, специалисти споделят, че по този начин те се лишават от най-полезната му част.

Вместо да го дълбаят с принадлежности за хранене, най-хубавият метод да се резервира хубавичко тъмнозелена част от плътта под кожата, е деликатно да обелим авокадото, като по този метод ще успеем да запазим по-голяма част от нея.

Популярната научна организация Американско диетоложко общество разгласява неотдавна свое изследване, озаглавено Как да извлечем оптимални изгоди за здравето си, до момента в който ядем авокадо.

В проучването се изяснява, че в плътта на плода най-близо до кората има високо наличие на фибри, калий, мастни киселини, антиоксиданти и витамини В12 и Е. Тази част от авокадото обаче най-често се изхвърля, в случай че плодът се употребява благодарение на вилица.

Точно и по тази причина диетолозите предлагат да използваме нож или фина белачка, с които деликатно да изрежем потребната част от месото на плода.

 Авокадо

Най-лесният метод за това е да разполовите плода на две. След това нарежете двете половини на четири части, а по-късно просто отлепете кората. Ако авокадото е прекомерно узряло, ще ви е по-трудно да отделите кората.

Авокадото неслучайно се назовава плод-чудо поради множеството си изгоди за човешкия организъм. То подкрепя сърдечно-съдовата система, обмяната на веществата, регулацията на кръвната захар.

Сред изгодите на авокадото е и тази, че плодът е източник на огромно количество каротеноиди, които се употребяват за битка с рака и се употребяват като средство срещу стареене. Те са мощен антиоксидант, пазят клетките на тялото от вредите, породени от свободните радикали.

Костилката на авокадото също има потребни приложения. Благодарение на нея може да се управлява холестеролът, има противотуморно деяние, укрепва имунната система, оказва помощ да отслабнем и лекува стомашни проблеми.

Всички тези изгоди може да си осигурите, в случай че постоянно включвате в храненията си:

- салати с авокадо;

- сандвичи с авокадо;

- авокадо с яйца;

- десерти с авокадо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР