Известният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов написа продължение

...
Известният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов написа продължение
Коментари Харесай

Георги Атанасов: Казах ви - дайте Му титлата, да миряса...

Известният състезателен публицист и политически анализатор Георги Атанасов написа продължение на своя позиция, декларирана в ТОПСПОРТ в навечерието на пролетния дял от шампионата по футбол в efbet Лига.

Публикуваме го без редакторска интервенция:

" Точно преди месец споделих с многочислените читатели на ТОПСПОРТ какво мисля за футболната реалност у нас. И в този момент се постанова да повторя - дайте Му купата, да миряса! Ако изобщо е допустимо за тази човешка порода?

Още сме при започване на пролетния стадий, само че картината се повтаря като във виртуален каданс, какъвто малките екрани от време на време оферират в паузата на мачовете. Тоест, една обстановка се върти до погнуса до момента в който мине времето до новото непосредствено включване. Така е и в нашия случай и по тази причина 90 % от осведомените с " разпоредбите " на Играта бяха наясно, че в понеделник във Враца ще се мръзне до гол. Ясно в чия изгода. Този фарс ме върна много години обратно към една аудиенция на Левски в Смолян, която по сходен сюжет продължи до мръкване...

Наистина, няма смисъл да хабим страсти и нервни кафези. Още един път споделям - дайте Му купата, та да миряса! И без това футболът ни е жертван на изгниване и разлагане, като всеки мъртъв организъм. Вероятно ще обидя способените фенове на най-важния спорт, само че ще им припомня това, което те чудесно знаят. И въпреки всичко, в случай че някой инцидентно не е в час - конгресът на БФС бе анулиран с транспарантната цел да се обезпечи оптимален комфорт по пътя към 11-тата поредна. Разбирай - съдийски свирки, услужлива клиентела в Бояна, шпалири. Ако се наложи. Не че възможна победа на Бербатов и сътрудници би трансформирала генерално конюнктурата за месец-два, но нали народът споделя " Страх лозе пази ". И тъкмо този боязън от опция е трансформирал целия български футбол в пленник на един корпоративен Проект. Вече повече от десетилетие и краят на " съжителството " не се вижда. И по този начин до втората стотица в световната класация на ФИФА, покрай Бангладеш, Лесото, Ботсвана, Фиджи и Бахама-мама...

Има ли смисъл да изяснявам обстойно и нашироко за какво не бе отсрочено Вечното дерби? По същата причина, по която ден по-късно под Околчица се игра до гол. Елементарно - в нечовешките за спорт навън условия на софийската зима имаше по-голяма възможност да бъде пусната " алена " кръв в интерес на " зелената " Директива. Така и се получи. А " сините " нямаха никаква виновност, тъй като и те желаеха да играят естествен футбол. Но, Феодала не дава, а неговите хора чудесно знаят какво се чака от тях.

Да помислим на глас - толкоз ли бе мъчно най-големият мач на България да бъде отсрочен с ден-два или три? Послушниците от БФС и медиите незабавно ще стартират декламация за натоварения календар. Прах в очите на слепите! До края на шампионата, в това число плейофите, остават по десетина срещи, а като прибавим полуфиналите и финала за Купата и разните баражи - най-вече 12-13. И то не за всички тимове. Е, белким този график не може да се побере в седмиците до края на май? Без задължения в евротурнирите сходна логистика е въпрос на техника. Да, но Статуквото постанова не спортна просвета, а монополна тирания.

Наблюдавайте деликатно съдийството, комисиите на БФС и Сателитната система в околните седмици. Стане ли задатъкът на " националната идея " десетина точки, внезапно морето ще се успокои и даже може да ни провиснал някой-друг естествен мач. Впрочем, зависи от апетитите на Феодала за Купата... ".
 Петър Жеков: Каква купа на ЦСКА с това управление на БФС?
Петър Жеков: Каква купа на ЦСКА с това управление на БФС?

" Истината е, че оттук насетне ЦСКА няма право на неверна стъпка
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР