Известният руски опозиционер Алексей Навални е изведен от кома, предаде

...
Известният руски опозиционер Алексей Навални е изведен от кома, предаде
Коментари Харесай

Навални е изведен от кома

Известният съветски опозиционер Алексей Навални е изведен от кома, съобщи Би Би Си.

" Здравословното положение на съветския опозиционер Алексей Навални доста се е подобрило и той към този момент не е в кома и реагира при другарство ", оповестиха лекарите от немската болница " Шарите ". " Дългосрочните последици за организма обаче към момента не могат да бъдат изключени ", допълват те.

Министерството на външните работи на Полша опроверга изказванието на беларуския президент Александър Лукашенко, че сред Варшава и Берлин е имало телефонен диалог за подправяне на обстоятелствата към отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални.

На въпрос на сътрудник на ТАСС в полската столица министерството дава отговор: " Опровергаваме беларуските известия за някакъв телефонен диалог по линията Варшава-Берлин, в който управляващите на двете страни сякаш са признали, че Алексей Навални не е бил токсичен. Както държавното управление на Германия, по този начин и ние осъждаме този неприличен акт. Смятаме, че отговорните в опита за ликвидиране на Алексей Навални би трябвало да бъдат привлечени към отговорност. "

В четвъртък беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че беларуското разузнаване е прехванало диалог сред Варшава и Берлин, от който се схваща, че изказванията за отравяне на Навални с " Новичок " се опират на имитация. Разговорът бил засечен от беларуското радиоелектроннно разузнаване и още в петък вечерта бе. Така и не бе посочено сред кои лица се е състоял диалогът. Няма доказателства, че записът е достоверен, а не операция.

Веднага след тези думи представител на немското държавно управление съобщи: " Твърденията на господин Лукашенко, несъмнено, са погрешни ".

В петък представителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че материалите на беларуското разузнаване са предадени предходния ден на съветската Федерална работа за сигурност и сега се проучват.

Германският канцлер Ангела Меркел не изключва опцията да се наложат наказания за руско-германския газопровод " Северен поток-2 " ако Русия не спомага за установяването на истината за отравянето на Навални, заяви през вчерашния ден представителят й Щефен Зайберт, представен от Ройтерс.

" Ако в идващите дни Русия не обясни какво тъкмо се е случило, ще бъдем принудени да обсъдим с нашите съдружници по какъв начин да им отговорим ", сподели той и добави: " Когато приказваме за наказания, би трябвало да бъдат допустимо най-добре ориентирани ".

До момента Русия отхвърля каквото и да е присъединяване в тази ситуация с Навални, както и обстоятелството, че той е
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР