Известният архитект Драгомир Йосифов иска награда за криминалисти от Районното

...
Известният архитект Драгомир Йосифов иска награда за криминалисти от Районното
Коментари Харесай

Архитект от Търново иска награда за полицаи разкрили кражба на сейф с над 33 268 лева

Известният проектант Драгомир Йосифов желае премия за криминалисти от Районното ръководство във Велико Търново, които единствено за шест дни са разкрили и заловили причинителите на дръзновен обир на каса с 33 268 лв.. Сейфът бе отмъкнат от архитектурното бюро на 3 ноември от трима бандити, които проникнали с въжета през покрива.

Бандитите се промъкнали в офиса на петия етаж в кооперация в центъра на остарялата столица.Единият от тях бил планинар и употребявал уменията си. Престъпното трио изнесло металната каса с парите отново през покрива на постройката.Преди това един от групата съумял да обезвреди алармата на частна охранителна компания и системата не се задействала. 37-годишният Красимир К. познавал ситуацията в бюрото,защото татко му дълги години е работил там като механик. След денонощна работа за по-малко от седмица бяха арестувани Красимир К., 31-годишният Мартин от Елена и 41-годишният Венци Тапата от Горна Оряховица, който се оказал познавач по този тип кражби и е със 7 престъпни и правосъдни регистрации.

„С актуалното писмо желая да изразя голямата си Благодарност към Вашите чиновници работещи в Областна Дирекция на МВР-Велико Търново, бранш „ Криминална полиция “, които за шест дни разкриха добре плануван и авансово проведен грабеж на служебната каса, находяща се в архитектурното ми бюро“, декларира в писмото до министър Маринов великотърновският проектант.

„Благодарен е доста слаба дума, за работата която свършиха за по-малко от седмица, под управлението на Началник бранш „ Криминална полиция “ при районно управление (на МВР) – Велико Търново, Главен контрольор Веселин Райков и неговите сътрудници: Старши контрольор Даниел Станчев, Старши контрольор Даниел Тончев и инспекторите Ренета Парижкова, Васил Стоянов, Даниел Ненков, Владо Маринов, Свилен Първанов, Трифон Трифонов, Иван Маринов, Николай Колев, Петко Младенов, Георги Иванов, Георги Бокушев, които до откриване на тежкото закононарушение не се прибираха у дома и непрекъснато работеха по случая.

Те всички бяха изцяло съпричастни към мен, като човек и изцяло отдадени на специалността си.Загърбвайки личните си фамилии съумяха да разбият проведената незаконна група за по малко от шест дни.

Благодаря на проверяващия служител на реда по случая Евгени Серафимов, който с неотклонен труд обработваше подадената информация, с цел да могат нарушителите да бъдат изправени пред съда“, написа още арх.Йосифов.

Той добавя, че сервира и специфични Благодарности и насочва персоналните си поздравления към старши комисар Димитър Машов, Директор на ОД Министерство на вътрешните работи – Велико Търново, който е съумял да притегли толкоз положителни и млади експерти, отдадени на специалността и да сътвори подобен съвършен екип.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР