Известната екоактивистка Грета Тунберг ще се присъедини в събота към

...
Известната екоактивистка Грета Тунберг ще се присъедини в събота към
Коментари Харесай

Грета Тунберг се завърна. Ето за какво протестира

Известната екоактивистка Грета Тунберг ще се причисли в събота към други природозащитници в немското миньорско селце Луцерат, с цел да стачкува против проектите на енергийния колос Ер Ве Е да добива въглища от локална мина, съобщи ДПА.

Младата шведска екоактивистка ще стачкува против насилственото прогонване на стачкуващи, барикадирали се в селцето в опит да спрат добива на въглища.
-->
Протестиращи от над 50 обитаеми места се чака да се причислят към Тунберг. Освен това за на следващия ден са планувани митинги в Мюнхен, а в петък - в Хамбург, заяви нейното придвижване " Петъци за бъдещето ".

Това няма да е първото посещаване на шведската екоактивистка на сходно, пораждащо дискусия, място. През септември 2021 година, ден преди парламентарните избори в Германия, тя протестираше против проектите на Ер Ве Е и в поддръжка на постигането на задачите за климата.

Германската полиция стартира през днешния ден да прочиства селцето Луцерат от стачкуващи, а служащи издигаха ограда към него. Прогонването на протестиращите цели да разреши на Ер Ве Е да разшири мината, като стартира рандеман на въглища, които се намират на територията на селцето, за произвеждане на електрическа енергия, показва ДПА.

Източник: БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР