Известната американска автомобилна състезателка Джеси Комбс, наричана "най-бързата жена на

...
Известната американска автомобилна състезателка Джеси Комбс, наричана "най-бързата жена на
Коментари Харесай

Загина „най-бързата жена на четири колела”

Известната американска автомобилна състезателка Джеси Комбс, наричана "най-бързата жена на четири колела ", почина в злополука в пустинята в Орегон, пробвайки се да усъвършенства върха за скорост на реактивен автомобил на четири колела, оповестиха Vesti.bg.

Трийсет и девет годишната Комбс е умряла във вторник следобяд, карайки спортен автомобил в пустинята Алворда в щата Орегон, оповестиха локалните управляващи.

През октомври 2013 година тя усъвършенства върха за скорост при дамите, като доближава 632 километра в час. През 2016 година отбелязва нов - 769 км/ч.

От нейното семейство показват, че се е пробвала да счупи абсолютния женски връх за скорост при придвижване по суша. Той е от 1976 година, когато Кити О'Нийл развива с реактивен автомобил с три колела впечатляващите 823 км/ч.

„ Може да ви се стори малко бясно да влезете непосредствено в огъня... тези, които желаят, са тези, които реализират велики неща. Хората споделят, че съм луда. Отвръщам им, благодаря”, написа Комбс в Туитър малко преди гибелта си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР