Извършени опити с прасета, като при храненето им с боровинки

...
Извършени опити с прасета, като при храненето им с боровинки
Коментари Харесай

Боровинките намаляват значително холестерола дори и при животни

Извършени опити с свине, като при храненето им с боровинки и техни еквиваленти демонстрират, че равнището на холестерола е понижено, което може да бъде потребно при осъществяване на разнообразни проучвания и за хората. Изследването е водено от учени в агрокултурните среди в Канада и оповестено в английско списание за храните.

Изследването е направено с свине, тъй като те имат най–сходни равнища на кръвното налягане и сърцето с тези при хората, и също като нас са склонни към сърдечно-съдови болести подбудени от разнообразни храни. Също прасетата имат сходни равнища и проблеми с холестерола, с тези на хората.

Учените подлагат свине на хранителен режим, който включва 70% ечемик, овес и соя, допълнени с 1.2 или 4% боровинки. Най–ефективен се оказва хранителния режим, включващ 2% боровинки. Той намалява равнищата на холестерола до 12% като цяло.

Тези 2% боровинки в хранителния режим, на който са подложени свине се равняват на две купички боровинки за човешкия организъм. Това е едно извънредно изобретение, което е изцяло използвано при по–възрастни хора с сходни проблеми и би довело до положителни резултати и по–добро здраве.

При различен осъществен опит с свине се сформира по – друг хранителен режим, който включва едвам 20% ечемик, овес и соя и 1.5% боровинки. В този опит боровинките нямат отношение и резултат върху равнището на холестерола. След прибавянето на спомагателни сол и фруктоза, холестерола на животните се е намалил с 8% като цяло.

 Боровинките понижават доста холестерола даже и при животни

След извършените опити се заключава, че боровинките спомагат за намаляването на холестерола по-ефективно, когато животните са подложени на хранителен режим включващ повече растителни типове в сравнение с когато хранителният им режим е с по–малко такива.

Антиоксидантната дарба на боровинките е един от факторите, с които може да се даде пояснение за резултата следен в този опит. Антиоксидантите са свободни радикали, които ни защищават от оксидиране на клетките, водещо до сърдечни болести, мозъчни проблеми сходни на заболяването Алцхаймер и израстък.

При направени проучвания с разнообразни храни за наличие на антиоксиданти, боровинките са едни от водещите в листата с най – високо наличие на полифеноли, които съставляват характерни флавоноиди, имащи антиоксидантно деяние.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР