- Извънредното положение завари зимните курорти с гости и без

...
- Извънредното положение завари зимните курорти с гости и без
Коментари Харесай

Хотелите с туристи в курортите предлагат специален режим за храненето им

- Извънредното състояние завари зимните курорти с посетители и без заведения за хранене

- Три и четири звездните не могат да оферират румсървиз - стаите не са пригодени, няма задоволително личен състав

- Идеята е да се сервира на смени, хора да седят в заведенията за хранене

на 4-5 метра разстояние

Как да се хранят туристите в зимните курорти, които изключителното състояние завари в хотелите на Банско, Боровец, Пампорово, Сандански, Гоце Делчев, Добринище, Баня?

Казусът с отворените хотели, само че затворени заведения за хранене в тях, сложи туризма в изключително комплицирана обстановка. В същото време работят лифтове, пистите са отворени и хората избират да са на открито, в планината.

Част от задграничните посетители са пристигнали в България с чартъри, които не са анулирани.

Още седмица има до края на мощния ски сезон и по тази причина хотелите с туристи оферират за този интервал специфичен режим за хранене, защото румсървизът е мъчно осъществим в множеството обекти.

Стаите в три и четиризвездните хотели не са пригодени за хранене, в тези обекти няма и задоволително личен състав, който да поеме тази услуга по стаите.

Туристическият отрасъл в последните часове води между тях телефонни съвещания, с цел да се откри решения за този неуместен проблем - отворени хотели и затворени заведения за хранене.

Един от разновидностите е заведенията за хранене, които работят единствено за гостите в хотела, да създадат храненето на няколко смени. Масите вътре да бъдат на разстояние 4-5 метра една от друга, с цел да не влизат в контакт туристите.

Идеята е взаимстване от други страни, където също не са били затворени хотелите, само че по тази причина пък са били оставени заведенията за хранене в тях отворени, с цел да се подсигурява изхранването на хората. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР