Извънредното положение не означава безконтролност, заяви лидерът на БСП Корнелия

...
Извънредното положение не означава безконтролност, заяви лидерът на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Нинова: Извънредно положение не означава безконтролно положение


Извънредното състояние не значи безконтролност, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в отбрана на настояването на левицата за възобновяване на петъчния парламентарен надзор.

Тя запита ръководещите " На какво пречим? " в отговор на един от главните им причини против настояването на Българска социалистическа партия - че с изявленията си от парламентарната естрада пречат на изпълнителната власт да си прави работата, че доста приказват.

" На какво пречим? На една кражба? На една спекулация? ", попита риторично Нинова. Много сме се изказвали? Може би би трябвало да хвърляме чоп кой да приказва, възмути се още тя.

Какво още ни споделят - да искаш парламентарен надзор, да питаш министър, значи да му губиш времето. Нали той по тази причина е министър, нали по тази причина е прислужник на народа. Значи естественото у нас губене на време на министъра, доста думи, доста изявление от народа, пречене на нещо и антитеза. Това е днешната реалност на 30-ия ден от оповестяването на изключителното състояние. А каква би трябвало да е - да имаме парламентарен надзор, тъй като знаем, че вие имате доста въпроси, обърна се към болшинството Нинова.

Тя подсети, че следва доста стратегически избор по какъв начин ще се излезе от рецесията и надзор за прозрачността на харченето на всеки лев. Сега не чух нито един мотив за какво ще отхвърлите контрола. Освен един - че когато се събираме доста на едно място сътворяваме условия за болест и разпространение на заболяването, че не съблюдаваме напътствията на държавното управление, сподели още Нинова.

Тя попита дали ръководещите знаят какъв брой незабавен и ексклузивен закон ще приемем. " Законът влиза от 1 януари 2022 година като се изключи параграф 5 и 10. Значи, не може Народното събрание да се събере, с цел да отправим настоящи въпроси за паниките на хората, които би трябвало да заплащат сметки, които са без работа, това не може да се възвърне. Може Народното събрание да се събере изключително за доста незабавен закон, който ще влезе в действие на 1 януари 2022 година Логиката къде е? Някои от вас ще стане ли да каже една дума, едно изречение, което да има смисъл и да проведем необорим спор? ", посочи още Нинова. Тя прикани да се изтегли този закон и да се внесе Законът за комерсиалните вериги. " Такъв спор желаеме и по тази причина сме тук и ви убеждавам не просто напук, не тъй като желаеме неправилен спор за България и българите, а тъй като считаме за безусловно наложително да възстановим нормалността, контрола ", заключи водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР