Извънредна е ситуацията в София.Протестите заради убийството на таксиметров шофьор

...
Извънредна е ситуацията в София.Протестите заради убийството на таксиметров шофьор
Коментари Харесай

МВР мобилизира наличния си състав: В София ври!

Извънредна е обстановката в София.

Протестите поради убийството на таксиметров водач от ромски генезис не стопират.

Блокирани са няколко кръстовища и булевардите " Александър Стамболийски " и " Константин Величков ".

Съобщава се, че Министерство на вътрешните работи е повикало по неотложност целия си разполагаем състав заради очакване за вероятни протести, съобщи Пик.

Събралите се скандират: " Убийци ".

" България он ер " оповестява, че полиция е пробвала да изтласка протестиращите от едно от кръстовищата, само че те са извикали подкрепление от друго блокирано кръстовище.

По-рано основният прокурор Иван Гешев беше във Факултета, с цел да тушира напрежението измежду водачите на ромската общественост.

„ Какво прави основният прокурор на мястото е доста забавен въпрос. Ако той засяга мен като вътрешен министър за какво не съм там – незабавно изяснявам. Колкото и да е тежък и противен този случай, той въпреки всичко е престъпен случай. Това не е нахлуване над таксиметровия водач в личното му такси, до момента в който прави активността си. Това е една извънредно неприятна разпра, каквато ние не би трябвало и няма да допуснем ”, акцентира той.

По думите на вътрешния министър не може да се сложи служител на реда на всеки ъгъл, който да попречва сходни произшествия. „ Това е въпрос на просвета, на съзнание, на правосъзнание. И двамата участници в случая имат престъпни регистрации. Починалия има и за обир, и за обири. Задържаният също е с престъпна регистрация за шофиране под въздействието на опиати ”

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР