Извънреден брифинг на министъра на енергетиката Александър Николов във връзка

...
Извънреден брифинг на министъра на енергетиката Александър Николов във връзка
Коментари Харесай

Николов: Взели сме всички мерки, за да подсигурим количества газ

Извънреден брифинг на министъра на енергетиката Александър Николов във връзка със прекъсването на природния газ от Русия.

„ На 1 април от „ Газпром Експорт “ е получено писмо по отношение на метода на заплащане. Своевременно сдруженията под шапката на Българския енергиен холдинг са подхванали безусловно всички нужни ограничения, с цел да се подсигурят количества природен газ, в това число прекъсване на добива от „ Чирен “ – надлежно подсигуряван на по-дълъг интервал отсега нататък за консумация при създалата се обстановка, както и различни доставки “, сподели Николов.

Той съобщи още, че сега се ревизира дали има действително прекъсване на доставките на съветски газ за България.

" Ще дадем повече информация след съвещанието на Министерския съвет. Ако има понижаване на количествата, ще ви осведомяваме. Предприети са всички ограничения, с цел да се подсигурят количествата на газ у нас. Към момента всички доставки са обезпечени за най-малко месец напред. Това не значи, че по-късно ще имаме проблеми предвид на последната обстановка ", сподели още той.

Припомняме, че във вторник от Министерството на енергетиката оповестиха, че „ Газпром” е уведомил българската държавна газова компания „ Булгаргаз”, че ще спре доставките на газ от сряда. Днес обаче изпълнителният шеф на българския оператор на газова мрежа „ Булгартрансгаз” Владимир Малинов отхвърли доставките на синьо гориво у нас да са спирали.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР