Изумителният млад музикант Стоян Караиванов е първият български бандонеонист. Той

...
Изумителният млад музикант Стоян Караиванов е първият български бандонеонист. Той
Коментари Харесай

Първият български бандонеонист Стоян Караиванов с номинация за награда за полет в изкуството `Стоян Камбарев` 2023

Изумителният млад музикант Стоян Караиванов е първият български бандонеонист. Той свири съгласно класическата аржентинска система. Отличн е с почетна грамота за показано високо изпълнителско майсторство от Българската Академия на науките и изкуствата. Призовете му са неизброими, а измежду тях е влиятелната премия “Олга Камбурова ” в границите на церемонията “Музикант на годината - 2021 ”, проведена от предаването “Алегро виваче ” и Българското национално радио.



През 2021 година Стоян приключва майсторския клас на световноизвестния бандонеонист Хуан Хосе Мосалини. Следващата година младият реализатор работи с маестро Даниел Бинели, бандонеонист в секстета “Танго Нуево ” на Астор Пиацола, както и с Хуанхо Мосалини, учител по бандонеон в консерваторията “Едгар Варез ”, Париж. Впечатляващо е, че Стоян Караиванов е създател и артистичен шеф на първия танго оркестър “Libertango ” (2022).



Стоян концертира на една сцена дружно със световно-признати музиканти като Людмил Ангелов, Цветан Недялков, Фабио Армилиато, Маргарита Калчева, Йован Богославлевич и други Изпълнителят е първият бандонеонист от младото потомство, който е извършил цялото творчество на Астор Пиацола за бандонеон и оркестър, в това число е показал именитата стратегия " Пиацола - Последният концерт ", с която повтаря последния концерт на композитора в Атина.

За Стоян Караиванов музиката е обич: „ Движещата мощ, която ме кара да диря и познавам нови неща. Музиката и изкуството ме потапят в нови светове, в които не бих могъл да попадна без тяхна помощ. “



Освен Стоян, ето и останалите спечелили в другите области на изкуството през 2023 година, номинирани за Наградата за Полет в Изкуството. Тези изумителни актьори са нашето бъдеще: изящната поетеса-добротворец Лилия Йовнова, художникът Думисани Карамански, младата вяра на българското кино Елеонора Иванова и любимецът на Дисни, който може да озвучи самичък 50 кино героя Петър Байков.



Пет номинации, един притежател на мечтаната премия! Големият победител ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична награда в размер на 3 000 лева! Най-важното обаче е, че освен той, само че и останалите четирима ще получат сериозна поддръжка за реализирането на съответни техни арт планове и ще станат част от фамилията на Фондация „ Стоян Камбарев “, която дава криле и сбъдва фантазиите на младите и надарените.



Кой ще завоюва Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на паметния сценичен режисьор Стоян Камбарев, дефинира жури, в което влизат членовете на Фондацията отпред с Председателя на УС актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация „ Стоян Камбарев ” ще се състои на 24-и април в JOY Station. Именно тогава онлайн публиката за пети път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет). Финалисти тази година са Мартина Троанска, Румен Русев и Виктория Павлова.



Водещ на Галата още веднъж ще бъде Ники Кънчев, а публиката ще се наслаждения на класно шоу с доста изненади - кино, музика и незабравими страсти!

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „ Стоян Камбарев се реализира с поддръжката на Министерството на Културата и Столична Община, формалното партньорство на УниКредит Булбанк, Бон Марин, РИСК Инженеринг и Разсадник НАНОВСКИ и другарството на IDEAcomm, Косанин Парк и Технополис.



Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР