Изцяло новият Kia Ceed ще осъществи своята международна премиера в

...
Изцяло новият Kia Ceed ще осъществи своята международна премиера в
Коментари Харесай

Създаден в Европа: Новият Kia Ceed

Изцяло новият Kia Ceed ще реализира своята интернационална премиера в границите на Автомобилното ревю в Женева 2018, само че първите му фотоси към този момент обиколиха мрежата. Настоящият, към този момент трето потомство Ceed е планиран, създаден, конструиран и създаден в Европа. Той укрепва наличието на Kia в европейския C-сегмент с новаторски нови технологии, нов, по-изчистен и атлетичен дизайн, и още по-приятно чувство при шофиране. От старта на производството на първата генерация cee’d през декември 2006 година до момента, повече от 1.28 млн. автомобила са напуснали поточните линии.

Подобно на своите прародители, новият модел е планиран и конструиран във Франкфурт, а ще се създава в завода на марката в Жилина, Словакия, дружно с Kia Sportage и Kia Venga. Дистрибуцията му ще стартира в края на второто тримесечие на 2018 година единствено за Европа.

По-нисък, по-широк и с по-дълъг заден надвес спрямо предшественика си, силуетът на новия Ceed показва едно по-зряло чувство за атлетичност. Прави линии заместват заоблените повърхности при предходния модел и решително преливат в предната част, която се отличава с по-широка радиаторна решетка и по-ниско позициониран отвор на въздуховода. Стандартно новият модел е оборудван с LED дневни светлини в кубовидна форма.

По отношение на купето новият Ceed е по-ергономичен отвсякога, конструиран напълно от още по-висококачествени материали. Таблото е обособено в 2 зони: в горната е ситуирана "плаваща " система от информационно-развлекателни устройства със сензорен екран, а в долна част са разположени контролните панели за аудио системата, отоплението и вентилацията. Централната подпора е насочена към лидера за по-удобно боравене.

Изграден върху новата платформа K2 на Kia, новият Ceed е с 20 мм по-широк (1800 мм) и 23 мм по-нисък (1447 мм) спрямо предходния модел, като размерът на междуосието остава същият. Новият модел е с по-голям багажник – 395 л.



Проектиран за европейските пътища

Новият Ceed се предлага с необятна палитра от мотори, създадени съгласно условията на европейските консуматори. Бензиновите мотори включват усъвършенствана версия на известния 1-литров T-GDi мотор на Kia (турбобензинов с непосредствено впръскване), разрастващ мощ от 120 кс, както и нов 1.4-литров T-Gdi с мощ от 140 кс. Турбокомпресорът на мотора разрешава по-широк обсег на въртящия миг спрямо по-стария 1.6-литров мотор, което значи усъвършенствана сърдечност при всевъзможни пътни настилки – освен това при понижени въглеродни излъчвания. На по-късен стадий ще се предлага и 1.4-литров MPi мотор (с многоточково впръскване) и мощ от 100 кс.

Новият Ceed ще бъде разполагаем и с напълно новия дизелов мотор U3 на Kia. Проектиран съгласно най-новата норма за нездравословните излъчванията Euro 6d TEMP, новият U3 1.6-литров CRDi (със система common-rail за електронно непосредствено впръскване на дизеловото гориво) употребява технология за селективна каталитична редукция (SCR). Така новият мотор генерира по-малко въглероден диоксид, прахови частици и азотен оксид спрямо по-старите дизелови мотори на Kia. U3 1.6-литров CRDi се предлага с мощ от 115 и 136 кс и въртящ миг от 280 Нм.

Всеки от моторите е окомплектован с 6-степенна ръчна трансмисия, а новите 1.4-литрови T-GDi и 1.6-литрови CRDi мотори ще бъдат предлагани и със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител на Kia.



Технологични нововъведения на още по високо равнище

В купето на автомобила е налична богата палитра от технологии за повече комфорт и спомагателни удобства за лидера и пасажерите. Една от тях е отопляемото предно стъкло. Тази технология се появява за първи път в автомобил на Kia и дейно отстрани скреж, лед и изпотяване на предното стъкло единствено с натискането на бутон.

Новият Ceed е оборудван със система за предизвестие при несъзнателно овакантяване на пътната лента (Lane Following Assist), която в действителност към този момент съставлява технология за самостоятелно шофиране от второ равнище. Системата употребява външни датчици, с цел да поддържа безвредна отдалеченост по отношение на транспортното средство начело и оперира в скоростен диапазон от 0 до 130 км/ч.

Допълнително наличните технологии включват образован круиз надзор (Smart Cruise Control) с помощник за тръгване и прекъсване, система за предизвестие при съществуване на автомобил в мъртвата зона (Blind Spot Collision Warning), функционалност за сигнализация при пресичащи откъм гърба коли (Rear Cross-Traffic Collision Warning), система за автоматизирано паркиране (Smart Parking Assist) и доловими посредством досег предупредителни сигнали, предавани от кормилото при заплаха от преден конфликт.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР