Изтребител F-22 свали с ракета китайския балон, който се носеше

...
Изтребител F-22 свали с ракета китайския балон, който се носеше
Коментари Харесай

Ракета срещна китайския шпионски балон, резултатът изненада

Изтребител F-22 смъкна с ракета китайския балон, който се носеше във въздуха на Съединени американски щати, край крайбрежията на щата Южна Каролина, съобщи Ройтерс.

По този метод завърши трагичната сага, която насочи вниманието към влошаващите се американско-китайски връзки.
-->
" Успешно го свалихме и желая да поздравя нашите летци, които го направиха ", сподели президентът Джо Байдън.

Той акцентира, че е издал заповед за събаряне на балона още в сряда, само че Пентагонът е предложил да се изчака, до момента в който това може да бъде осъществено над намерено море.

В интервенцията са взели участие многочислени изтребители и самолети за презареждане с гориво от военновъздушните сили на Съединени американски щати. Само един изтребител F-22 обаче е изстрелял една единствена ракета AIM-9X и е свалил самолета, заяви почитан американски боен представител.

Балонът е свален на малко повече от 11 км от крайбрежията на Съединени американски щати. Той е бил видян за първи път в американското въздушно пространство на 28 януари, а три дни по-късно е навлязъл в канадското въздушно пространство. След това още веднъж се е върнал във въздушното пространство на Съединени американски щати на 31 януари, посочи американски представител на защитата.

Съединени американски щати оповестиха за първи път намерено за балона над територията на страната в четвъртък тази седмица. Вашингтон го назова " очевидно нарушаване " на суверенитета на Съединени американски щати.

Министърът на защитата Лойд Остин заяви, че балонът се употребява от Китай " в опит да прави наблюдаване на стратегически обекти в континенталната част на Съединени американски щати ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР