Източноевропейското овчарско куче е основно служебно и работещо животно. На

...
Източноевропейското овчарско куче е основно служебно и работещо животно. На
Коментари Харесай

Важни грижи за източноевропейска овчарка

Източноевропейското овчарско куче е главно служебно и работещо животно. На него се делегира грижата за сигурността на дома и членовете на фамилията. Обучени екземпляри от породата са водачи на незрящи хора и съпровождат инвалиди. Някои от тях са полицейски кучета или оказват помощ в други охранителни институции.

Това животно е привикнало да се грижи за индивида, за неговите потребности главно от сигурност. Източноевропейската овчарка обаче също има нужда да бъде обгрижвана от своите притежатели. В какво се състоят грижите за източноевропейската овчарка?

Правилата за вярна грижа не са изключително сложни и не се разграничават от тези за немските пастирски кучета. Важното е да се знае, че това животно не понася добре затворените пространства. Ще се усеща щастливо в открит двор, където да върви на воля и където ще разполага със своя къщурка. Гъстата му четина го пази добре от студовете. То се нуждае от повече шир и постоянни разходки, даже в най-лошото време.

Поддръжката му включва постоянни грижи за хигиената на очите на кучето, ушите, ноктите и зъбите. За тях е належащо да се отделя време един път в седмицата.

Козината им е със междинна дължина и в случай че би трябвало да се подстриже някаква част от нея, само че това ще бъде единствено поради някаква промяна, а не тъй като кучето безусловно се нуждае от изцяло оформяне на космената завивка. Ако прекомерно се съкрати косъмът, животното може да получи кожно заболяване от слънцето или да се нарани.

Това куче е доста дисциплинирано, по тази причина, в случай че се отглежда източноевропейска овчарка в апартамент, то би трябвало незабавно да научи своето място в дома, където ще бъде леглото му и неговите движимости. Сухо, на сянка, откъдето цялото жилище може да се следи. Това е нужда за това наблюдателно и будно куче.

 Важни грижи за източноевропейска овчарка

Къпане на кучето не е належащо повече от 2 пъти в годината. Козината му се нуждае повече от разресване, с цел да не се получат бучки от заплитане. Ресането с четка се предлага, тъй като им и масажен резултат.

Балансираната хранителна диета и постоянните кучешки имунизации ще обезпечат на това устойчиво и крепко куче безпроблемен и благополучен живот като домакински любим, за който то ще се отплати неведнъж.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР