Източният граничен регион на Полша, известен с идиличната си природа

...
Източният граничен регион на Полша, известен с идиличната си природа
Коментари Харесай

Полша подсилва границите си с Русия и Беларус

Източният граничен район на Полша, прочут с идиличната си природа и туризма, в този момент се свързва с миграционна рецесия и нараснала военна готовност на фона на напрежението с Русия и Беларус. Близостта на паравоенната група " Вагнер " в Беларус покачва равнището на паника в страната.

 
Полша реши да построи преграда по цялата граница с Беларус и тя непрестанно се уголемява и укрепва, тъй че границата ни е запечатана. Увеличихме наличието на полската войска и граничната защита, с цел да демонстрираме успеваемост и подготвеност за отбрана. Но се надявам, че това няма да се случи - ние сме членове на НАТО. Имаме и съюзнически войски на територията на страната.
Адам Андрушкевич, заместник-министър на цифровизацията

Както оповестиха от Министерството на защитата, с изключение на новоорганизираното военно поделение в Колно, Полша, се приготвят и други.  

Докато Полша се приготвя за възможни провокации от страна на групата " Вагнер ", туристите трансформират проектите си за отмора за всеки случай. По оценка на локалните поданици - броят на туристите в последно време е намалял на половина.

 
Групировката „ Вагнер “ не е мощ, която може да породи действителна заплаха в този регион. Въпреки това управляващите сътвориха това усещане в този момент, когато тематиката за бежанската опасност е изчерпана. " Вагнер " се появи като нова плашеща фигура. Това е още една причина за обезкуражаване на туристите. Хората анулират резервациите си. Те питат дали, в случай че отидат в гората, ще ги атакуван.
Камил Силер, бизнес управител в региона на агротуризма, Werstok 

Много поданици споделят, че са изтощени от наличието на армията, шума на военните коли и непрекъснатите инспекции, само че се опасяват да приказват за това намерено, поради вероятни последици. Дори тези, които показват угриженост за обстановката, упрекват идните избори и медиите за подхранването на суматохата.

 
Сега ни следва предизборна акция. Ако включите държавната телевизия, ще ви кажат, че граничният регион на Подласието е безвреден, с доста полиция и хиляди бойци, които да го пазят. Ако включите самостоятелен ефирен канал, се твърди, че групата " Вагнер " щурмува източната граница. Тук няма нищо сходно.
Михал Панфилу, притежател на магазин за сувенири

“След пълномащабното навлизане на Русия в Украйна Полша е нараснала разноските си за защита до 4% от Брутният вътрешен продукт. Според изказвания на политици те могат да доближат 5%. По този метод Полша се трансформира в една от страните с най-високи военни вложения в цялото НАТО. Магдалена Ходовник за Euronews от Беловеж ”, предава Магдалена Ходовник от Euronews Полша.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР