Източник: УМБАЛ Свети Георги“ Бременна жена с рак на маточната

...
Източник: УМБАЛ Свети Георги“ Бременна жена с рак на маточната
Коментари Харесай

Спасиха бременна с рядка животоспасяваща операция

Източник: УМБАЛ „ Свети Георги “

Бременна жена с рак на маточната шийка бе избавена в УМБАЛ „ Свети Георги “ . Животоспасяващата интервенция е осъществена в Клиниката по акушерство и гинекология на болничното заведение.

Преди близо 10 дни 26-годишната жена, която е от Пазарджик, е призната в отделението по гинекология. Тя е била в 4-и месец, с тежък кръвоилив. Лекарите открили, казуса, само че първо създали биопсия. Резултатите от нея посочили, че тя има рак на маточната шийка в трети етап.

„ Комбинацията от тежката патология с бременност е положение, което се среща при една на всеки 2 000 дами “, сподели доктор Христина Иванчева, която е шеф на гинекологичното поделение. Тя и сътрудниците й - доктор Веселин Коларов, доктор Борис Керезиев и анестезиологът доктор Тодор Каменов, осъществили интервенцията.

Жената е изгубила доста кръв, поради което се наложило да й вършат непрекъснати кръвопреливания.

Самата интервенция съставлява радикална хистеректомия с лимфна дисекция, която поради тежкото общо положение на дамата е осъществено на един стадий без авансово спиране на бременността, добавя доктор Иванчева. По думите й, лекарите се страхували, че поради сериозното положение, може да изгубят родилката и бебето й.

Свързани публикации.. Уролози избавиха бъбрека на мъж в Пловдив 0 Спасиха бременна жена с 2 миоми 1 Спасиха жена с голям израстък на бъбрека 0

От болничното заведение оповестиха, че към този момент няма заплаха за живота на пациентката. Тя е в устойчиво положение след интервенцията. Заради голямата кръвозагуба е с поправена тежка анемия.

По-рано тази година лекари от Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване и Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „ Свети Георги “ избавиха 35-годишна бременна с прееклампсия – затруднение, което заплашва както здравето на майката, по този начин и на плода. Тогава доста пловдивчани подариха кръв, с цел да оказват помощ за лекуването на младата жена, изгубила детето си в 8-мия месец.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР