Източник: УМБАЛ Пловдив“ Специалистите от Клиниката по урология в УМБАЛ

...
Източник: УМБАЛ Пловдив“ Специалистите от Клиниката по урология в УМБАЛ
Коментари Харесай

Уролози спасиха бъбрека на мъж в Пловдив

Източник: УМБАЛ „ Пловдив “

Специалистите от Клиниката по урология в УМБАЛ „ Пловдив “ избавиха бъбрека на 62-годишен мъж. Благодарение на безкръвна интервенция, траяла 45 минути, органът, който е бил гноясал и запушен, ще възвърне изцяло функционалностите си.

Пациентът, който е от Велинград, имал болки от към 3 месеца. След като отишъл в болничното заведение за обзор, лекарите открили, че бъбрекът му освен е запушен, само че и се е инфектирал, в резултат на което в него се е натрупало огромно количество гной. Медиците първо слагат специфична тръба в региона на кръста, през която урината да изтича и не се задържа в бъбрека,

с цел да не се образуват инфекции. След това назначават антибиотична терапия на мъжа, с която възпалението е овладяно. По този метод разбиването на камъка става допустимо.

„ Интервенцията бе осъществена с холиум лазер, по време на която конкремент с величина 4 см бе евакиуран през особено основан достъп, дребен отвор, в поясната (лумбалната) област. За да разбием камъка в затруднения бъбрек, извършихме смесен способ с флексибилна уретерореноскопия (през пикочния канал) и нефростомия (през по този начин основания канал в рисковата област) “, изясни доктор Васил Павлов, началник на екипа, осъществил разбиването на големия камък в бъбрека на пациента.

Свързани публикации.. Спасиха мъж с необичаен израстък 0 Спасиха жена с голям израстък на бъбрека 0 Пациенти срещу доплащането за медицински произведения 0

Пациентът е останал в болничното заведение три дни след интервенцията, след което е изписан, сподели още доктор Павлов и посочи, че не са реагирали в точния момент и мъжът не постъпил на обзор, е трябвало да отстранят бъбрека на мъжа.

България е ендемичен регион за развиване на бъбречно-каменна болест, обяснват от УМБАЛ „ Пловдив “. Наследствената обремененост е един от главните фактори за появяването й. Най-характерният признак за нея е коликообразната болежка в кръста, която се популяризира към гърба, корема и слабините. Пациентите може да имат недоволства като парене при уриниране, чести позиви за вървене до тоалетната, червеникава и мътна урина, гадене, повръщане, общо неразположение, което от време на време е съпроводено с температура и настинка.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР