Изтича крайният срок за възложената проверка на пешеходните пътеки в

...
Изтича крайният срок за възложената проверка на пешеходните пътеки в
Коментари Харесай

Изтече срокът, който МВР и МРРБ имаха за проверка на „зебрите” в страната

Изтича крайният период за предоставената инспекция на пешеходните пътеки в цялата страна, предава кореспондент на БГНЕС.

На 28 февруари изтича двумесечният период, в който би трябвало да са ясни резултатите от инспекцията за сходството на пешеходните пътеки в страната с нормативните условия, предоставена от прокуратурата на органите на Министерство на вътрешните работи и на Министерство на регионалното развитие. Проверката би трябвало да откри и местата, където пешеходните пътеки са съвсем невидими или са забележими, само че са в отклоняване на условията. „ Зебрите ” би трябвало да са изпълнени напълно с бял цвят, да са сигнализирани със съответните пътни знаци, да са изпълнени критериите за местоположението им.

Общонационална инспекция на всички пешеходни пътеки бе оповестена на 21 декември 2017 година по време на взаимен брифинг в постройката на Министерство на вътрешните работи на основния прокурор Сотир Цацаров и министрите на вътрешните работи и на районното развиване и благоустройството Валентин Радев и Николай Нанков. Повод за нея станаха зачестилите случаи на пътно-транспортни катастрофи.

„ Жертвите и потърпевшите от произшествия през последните седмици са повече, в сравнение с бихме могли да приемем със съзнанието, че такава е статистиката. На процедура няма обитаемо място и няма дом, който да не е обиден по един или различен метод от това, което медиите назовават „ война по пътищата “, а тя е тъкмо война. Недопустимо е всекидневно да не престават да се газят и убиват хора на пешеходни пътеки, неведнъж и деца, убити от водачи, които не съблюдават правила “, съобщи тогава Сотир Цацаров. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР