Изстреляният преди няколко часа към МКС космически кораб Союз МС-10

...
Изстреляният преди няколко часа към МКС космически кораб Союз МС-10
Коментари Харесай

Авария с изстрелването на пилотирания космически кораб Союз МС-10

Изстреляният преди няколко часа към МКС галактически транспортен съд Союз МС-10 не влезе в орбита заради повреда на бустера.
Екипажът на кораба включва космонавта на Роскосмос Алексей Овичин и астронавта на NASA Ник Хейг. Останалото пространство в кораба бе заето от товар за Международната галактическа станция. Наложи се корабът да извърши спешно кацане на територията на Казахстан. Използвана бе балистична траектория с огромни претоварвания за екипажа.

Директорът на Роскосмос Дмитрий Рогозин удостовери, че и двамата члена на екипажа са живи и са добре. Самият екипаж на Союз МС-10 се свърза със спасителите в 12:15 часа московско време.

Ракетата притежател Союз-ФГ с съветския пилотиран транспортен съд Союз МС-10 бе изстреляна през днешния ден към МКС в плануваното време – 10:40 часа. Четирите странични бустера на първата степен се отелиха обикновено съгласно проекта. Но в началния стадий на работата на втората степен, след 150 секунди полет, рускоезичната транслация прекъсна след думите, „авария на ракетата носител“.



Това изстрелване бе отдадено на 100 годишнината от основаването на Завода за пробно машиностроене на ракетно-космическата корпорация Енергия, която изготви кораба . Изстрелването се състоя в Байконур и бе следено от шефа на Роскосмос Дмитрий Рогозин и шефа на NASA Джим Брайдънстайн.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР