Изслушване на служебния министър на енергетиката Росен Христов относно доставките

...
Изслушване на служебния министър на енергетиката Росен Христов относно доставките
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов от трибуната: Може ли да се използват трите сондажа на газонаходището край Варна

Изслушване на служебния министър на енергетиката Росен Христов по отношение на доставките на газ за България от 27 април 2022 година до в този момент - цени, контрагенти, тръжни процедури, се разискват през днешния ден в Народното събрание: 

" Едно от най-големите газонаходища беше край Варна, Галата. Което за жал, след изчерпването му, бяха останала 300 млн. кубика, беше затопено по един невиждан метод, вместо да бъде употребявано като газохранилище. Има още 3 сондажа, би ли могло да стане по този начин, че в случай че не е допустимо огромното затопено газонаходище да бъде употребено като газохранилище, другите три сондажа могат ли да се употребяват за такова? " - пита Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия и продължи с въпросите: 

" Чирен не е задоволителен потенциал, а на Галата имаше до 1.5 милиарда, което е съществено газохранилище. Ще се потърси ли отговорност на хората, които са взели решение за затопяването на това газонаходище, вместо то да бъде превърнато в газохранилище? И след като еднолично се взе решение от министър- ръководителя Петков, без решение на Министерски съвет, да се спрат заплащанията в рубли, това нанесе ли вреда на българската стопанска система и на българската страна? "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР