Изследване, проведено от учени от Университета на Западна Австралия, показва

...
Изследване, проведено от учени от Университета на Западна Австралия, показва
Коментари Харесай

Един поглед е достатъчен: учени твърдят, че жените могат да усетят изневярата - защо има толкова излъгани тогава?

Изследване, извършено от учени от Университета на Западна Австралия, демонстрира че дамите могат да схванат дали един мъж изневерява, или освен като го погледнат, написа Business Insider. „ Силният “ пол от своя страна не разполага с сходно качество.

За задачата на изследването експертите подканват участниците да прегледат няколко фотоси с лица на непознати хора от противоположния пол (някои от тях били изневерявали на своята половинка). Впоследствие те трябвало да оценят физиономиите по няколко характерности, в това число надеждност и честност.

А дамите разпознали неверниците в 62 % от случаите, до момента в който мъжете – единствено в 23 %.



„ Една от вероятните аргументи за това евентуално се крие във обстоятелството, че мъжкият пол при множеството животни (включително хората) има склонността да е по-дискриминиращ към своя сътрудник, защото той губи надалеч по-малко, ако му бъде изневерено “, счита еволюционният биолог Лий Симънс.

Любопитен факт е, че мъжете били по-склонни да посочат красивите дами като погрешни. Нюх, който се оказал неправилен. Жените от своя страна базирали своето решение по-скоро на мъжествеността, в сравнение с привлекателността на лицето.

„ Нашите резултати демонстрират, че може да се направи точна преценка за изневярата въз основата само и единствено на лицето, без да се взима поради самото държание “, заключва доктор Симънс.



Е, ние сме малко скептици по тематиката... Защото по какъв начин другояче можем да разбираем обстоятелството, че има толкоз доста дами, чиито мъже изневеряват?

Разбира се, допустимо е през годините, в които дамата живее с сътрудник, интуицията ѝ внезапно да се утежнява, само че това е единствено наше съмнение. 

И въпреки всичко, скъпи мъже, внимавайте. Опасностите дебнат отвред и можете да бъдете разконспирирани. Затова добре си помислете - коства ли си да жертвате страхотната си връзка и семейство, поради едно клатушкане по нещо " ново "?
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР