Изследване на екип учени от Университета в Южна Флорида установи,

...
Изследване на екип учени от Университета в Южна Флорида установи,
Коментари Харесай

Защо не трябва да пием кафе преди пазаруване?

Изследване на екип учени от Университета в Южна Флорида откри, че пиенето на кафе преди извършване на покупки може да ви накара да похарчите повече пари. За него оповестяват от Science Daily.

При опитите излиза наяве, че хората, които са изпили една чаша кафе с кофеин към 100 мг преди извършване на покупки, са похарчили с към 50% повече пари и са купили към 30% повече артикули от тези, които са пили вода или кафе без кофеин. Според наблюденията всекидневно се закупуват допълнително артикули, които не са от първа нужда за семейството, като ароматизирани свещи и парфюми.

Този опит е изработен и при онлайн извършване на покупки. Резултатите са сходни. Хората, които са пили кафе с кофеин, са били по-склонни да купуват движимости, които могат да се дефинират като импулсивна покупка, като да вземем за пример масажор. Тези, които са пили кафе без кофеин, са пазарували по-практично, да вземем за пример тетрадки. Учените си го изясняват с това, че кофеинът е мощен стимулант. Той освобождава допамин в мозъка, който възбужда мозъка и тялото. Това води до чувството за повече сила, покачва импулсивността и понижава самоконтрола. Така и потреблението на кафе води до импулсивно извършване на покупки на не постоянно нужни движимости. Съответно това се показва в по-големи парични разноски, осведоми " Труд ".

Затова учените предлагат да ограничите потреблението на кафе, в случай че ви следва извършване на покупки, даже да е онлайн. Когато видите да се предлага кафе пред вратите на някой магазин, имайте едно на разум. Това може да не е обвързвано с вашето улеснение или избрана облага, а да съставлява маркетингова тактика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР