Изследователската компания MIDiA Research публикува доклад, според който стрийминг услугите

...
Изследователската компания MIDiA Research публикува доклад, според който стрийминг услугите
Коментари Харесай

През 2017 г. стрийминг услугите са донесли на музикалната индустрия 39 % от приходите

Изследователската компания MIDiA Research разгласява отчет, съгласно който стрийминг услугите са избавили музикалната промишленост. През 2017 година, международният музикален бизнес е повишен, а приходите възлизат на $17,4 милиарда спрямо $16 милиарда през 2016 година За този интервал, приходите от стриймингови услуги са нарастнали с 39 % и възлизат на $7,4 милиарда.
Приходите от съществуващите по-рано източници, като да вземем за пример закупуване на албуми и песни, паднаха общо с $783 милиона.

Авторите на доклада загатват освен финансовите индикатори на музикалните компании. Те са забелязали, че стрийминговите услуги са принудили хората да придобият нови привички, свързани с музиката. С опцията против месечна такса да се слуша всякаква музика, доста консуматори са разширили усетите си. Те са почнали да обръщат внимание на нови жанрове и музикални посоки.

Освен това, размерът на пиратските изтегляния спрямо 2013 година е намалял повече от два пъти.

В ерата на лазерните дискове, потребителя, който харесваше една или няколко песни от албума, трябваше да слуша целия албум поред, или ръчно да превключва песните или да сменя дисковете. В ерата на цифровите описи за възпроизвеждане, хората елементарно основават плейлисти на обичаните си песни и стопират да слушат албуми.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР