Изследователи във Виетнам демонстрираха как са измамили система за лицево

...
Изследователи във Виетнам демонстрираха как са измамили система за лицево
Коментари Харесай

“Хакват” новия айфон с маска

Изследователи във Виетнам демонстрираха по какъв начин са измамили система за лицево различаване на новия айфон на “Епъл” с потребление на маска, направена от тримерен принтер, силикон и хартиена лента, заяви Ройтерс.
Преди седмица компанията за киберсигурност Bkav пусна видеозапис, в който се похвали с отключването на iPhone X с маска. А един от нейните шефове направи няколко демонстрации на хватката пред Ройтерс – от неговия собственик, а по-късно и с маската. Той обаче отхвърли да повтори процедурата през цялото време – от изработката на маската, до довършителните работи по нея. Мотивът – доработката й лишава часове, а също така тя би трябвало да бъде сложена под характерен ъгъл по отношение на камерите на смарт телефона, с цел да бъде отключен.
“Епъл” отхвърли да разяснява пробива, като препрати към страница от уеб страницата на компанията. В нея се показва, че вероятността инцидентен човек да отключи телефона на различен човек е почти 1:1 000 000, до момента в който при предходната технология със сканиране на пръстови отпечатъци – 1:50 000. И че при 5 несполучливи опита, към този момент се изисква ключова дума.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР