Изследователи установиха, че Австралия, следвана от съседната Нова Зеландия, са

...
Изследователи установиха, че Австралия, следвана от съседната Нова Зеландия, са
Коментари Харесай

При ядрена война! Разкриха кои страни оцеляват

Изследователи откриха, че Австралия, следвана от прилежащата Нова Зеландия, са в най-хубави позиции да оцелеят при нуклеарна зима и да оказват помощ за рестартирането на рухналата човешка цивилизация, оповестява „ Гардиън “.

Проучването, оповестено в списание „ Risk Analysis “, разказва Австралия, Нова Зеландия, Исландия, Соломоновите острови и Вануату като островните страни, които са най-способни да произведат задоволително храна за популацията си след " неочаквана намаляваща слънчевата светлина злополука ", като нуклеарна война, супервулкан или удар на метеорит.
-->
Изследователите пишат, че даже и при най-тежкия сюжет " евентуално ще има оживели по цялата планета ", като тези в най-устойчивите страни ще имат максимален късмет да избегнат прединдустриалния колапс

Австралия и Нова Зеландия - и двете постоянни аграрни производители, които са скрити от евентуалните места на нуклеарен удар в северното полукълбо - оглавиха таблиците, като Австралия се показва най-добре като цяло.

Сравнително положителната инфраструктура, големият енергиен остатък, високото равнище на здравна сигурност и бюджетът за защита на Австралия спомогнаха за изтласкването ѝ на върха на таблицата. Срещу Австралия обаче работи един значим фактор: релативно околните ѝ военни връзки с Обединеното кралство и Съединени американски щати усилват вероятността тя да стане цел в нуклеарна война.

В тази област Нова Зеландия има някои преимущества, считат създателите, с помощта на дългогодишния си статут на страна, свободна от нуклеарни оръжия. Нейната резистентност при положение на внезапен спад на световната температура, провокиран от интервал на мрачевина, цялата територия на Нова Зеландия е относително покрай океана, което я защищава от рискови температурни спадове, също би помогнала.

Дори и при най-лошия сюжет - 61% понижение на реколтата по време на продължителна нуклеарна зима - новозеландците отново ще имат задоволително храна.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР