Изследователи от университета в Бристол предупредиха, че прекаляването с чипса

...
Изследователи от университета в Бристол предупредиха, че прекаляването с чипса
Коментари Харесай

Чипсът причинява проблеми с психиката

Изследователи от университета в Бристол предизвестиха, че прекаляването с чипса забавя психическото развиване на децата.

Новото изследване разкри, че чипсът, като се изключи че вреди на холестерола в кръвта и води до наднормено тегло, води и до проблеми при психическото здраве на децата.

Изследвани бяха деца сред 3 и 4 години, някои от които консумирали чипс всеки ден.

Крайните резултати от опита посочили нарушавания на паметта, ниско равнище на креативно мислене и намалена централизация.

 Чипс

Деца с сходни проблеми по-късно имат невисок триумф в учебно заведение и проблеми с дисциплината в фамилията и в класната стая.

Причината за тези проблеми се крие в наситените мазнини на чипса. Те пречат на вярното действие на мозъчните кафези и нанасят вреди при хормоналния баланс.

Последствията от неконтролируемата приложимост на чипс са необратими. Специалистите предлагат използването на чипс да бъде понижена до най-малко в детското меню.

 Вреди от Чипса

Установено е, че потреблението на 1 пакет чипс дневно се равнява на потреблението на 5 с.л. олио.

Проучване сподели, че питателните компании показват чипса като лека и примамлива закуска като пълнят продукта с химични добавки, към които хората се пристрастяват.

В чипса се съдържа отровен химикал, акриламид, който е прозрачен, без усет и аромат. Химикалът е обвързван с увреждането на ДНК структурите.

Световната здравна организация споделя, че консумирането на огромни количества чипс при бременност е равнозначно на тютюнопушенето и може да повреди плода.

Големите количества сол, съдържащи се в него, способстват за развиването на сърдечни и ракови болести, диабет вид II, хиперактивност при децата и др.

Редовната консумация на чипс може да провокира задръстване на кръвоносните съдове, мозъчен инсулт и атеросклероза.

Мазнините, солта и захарта в чипса подтикват центровете на удоволствието в мозъка и водят до неустоимо предпочитание за потреблението им.

Експертите молят към основаването на закон, който да задължава питателните компании да слагат етикети на продуктите, които да предизвестяват хората за вредата от потреблението им.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР