Изследователи от Пекинския технологичен университет в Китай са решили да

...
Изследователи от Пекинския технологичен университет в Китай са решили да
Коментари Харесай

Учени разкриха изненадваща полза за здравето от 6G мрежите

Изследователи от Пекинския софтуерен университет в Китай са решили да схванат по какъв начин вълните 6G въздействат на здравето. Оказва се, че радиовълните трансформират метода, по който работи мозъкът. Това оповестява порталът SCMP, като се базира на документи от научната работа.

Планира се връзките 6G да бъдат построени на честоти сред 0,3 THz и 3 THz. Учените са открили, че даже при ниско равнище на експозиция тези талази са способни да трансформират метода, по който работят протеиновите структури. Те слагат лабораторни мишки до източник на талази, който имитира 6G връзка. Резултатът е, че в границите на три минути невроните в мозъка се усилват със 150%. След три дни връзките сред новите неврони се удвояват.

На доктрина това значи, че мишките, изложени на 6G са станали по-умни и по-адаптивни към образованието. Отбелязва се, че няма странични резултати или аномалии в мозъка на гризачите. Причината за това нарастване може да е, че в мозъка има доста водородни връзки, които непрекъснато " вибрират ". Честотата на тези трептения е в терахерцовия диапазон. Това може да повлияе на формата на протеините и по този метод на структурата и функционалността на невроните.

Все още не е известно по какъв начин 6G въздейства на човешкото здраве. Китайските учени възнамеряват да проучат този въпрос, с цел да може развиването на интернет на бъдещето да протече безвредно за хората.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР