По предложение на кмета на Пазарджик Тодор Попов общината ще

...
По предложение на кмета на Пазарджик Тодор Попов общината ще
Коментари Харесай

Общината иска да прекрати договори с Върбакова и нейна...

По предложение на кмета на Пазарджик Тодор Попов общината ще приключи договорите за прилагане на два паркинга, имащи общо с Гинка Върбакова. Става въпрос за два от общо шестте отдадени на концесия паркинги в града, а предлагането ще бъде прегледано на идната сесия на Общинския съвет.

Първият паркинг е при някогашните хали и негов концесионер е компания „ Грийн Билдинг БГ ” ЕООД на Гинка Върбакова.

Той разполага с 45 места и сега е предан за 4800 лв. на месец. Дружеството е поело ангажимент и да направи вложения за 50 хиляди лв. и да разкрие нови работни места.

Наемател на другия паркинг е компания „ Транс билдинг груп 2012 ” ЕООД, която се ръководи от бизнеспартньорът на Върбакова Екатерина Марчокова.

Обектът е доста по-малък. Има 12 места, а наемът му е 1200 лв. на месец.

Предложението, което ще обсъдят общинските съветници, е за преустановяване на договорите е по взаимно единодушие. Понеже след отдаването на обектите чартърен са съкратени чиновници от общинското мероприятие „ Паркинги и защита “, възобновяване на статута на двата паркинга е невероятно. 

Единствената опция е преобразуването на два обекта в места за краткосрочно паркиране „ Синя зона “. За „ Бившите хали “ се предлага това да стане от 1 април, а за „ Иван Вазов “ – от 18 март. 

Какво ще е бъдещето на двата паркинга ще стане ясно на постоянното съвещание на Общинския съвет на 28 февруари.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР