Изследователи от Ирландия обявиха след проучвания, че липсата на витамин

...
Изследователи от Ирландия обявиха след проучвания, че липсата на витамин
Коментари Харесай

Как витамин D ни пази от вирусни инфекции

Изследователи от Ирландия оповестиха след изследвания, че неналичието на витамин D в човешкото тяло е обвързвана с по-висок риск от инфекции, и изключително с новата коронавирусна зараза.

Витамин D играе доста значима роля в предварителната защита на всевъзможни остри респираторни вирусни инфекции, в това число и на новия ковид, а също по този начин спомага за понижаване на продължителността на използването на антибиотици и визира имунната система на индивида като цяло.

„ Има доказателства в поддръжка на ролята на витамин D за попречване на инфекции в региона на гърдите, изключително при възрастни хора. Както демонстрира едно изследване, витамин D е могъл да понижи на половина риска от развиване на инфекции при хора, приемали витаминни добавки “, изясни професор Роуз Ан Кени.

Според лекарите, изследванията демонстрират, че по-ниските равнища на този витамин в човешката кръв са свързани с невисок имунен отговор към вирусна зараза.

Ако в сезона липсва задоволително слънчева светлина, специалистите предлагат постоянно да ядете храна, съдържаща витамин D. Такива са яйца, черен дроб, тлъста риба (сьомга или скумрия), зърнени храни и млечни артикули.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР