Изследователи от Германия представиха най-малката батерия в света с размер

...
Изследователи от Германия представиха най-малката батерия в света с размер
Коментари Харесай

Най-малката батерия в света е като прашинка

Изследователи от Германия показаха най-малката батерия в света с размер на прашинка, която може да зарежда компютри на всички места и когато и да е, съобщи RT.

Разработката има опция да реши два казуса, които попречват софтуерния прогрес: неналичието на източници на сила в чипа и провокациите при производството на интегрируеми микробатерии. Създаването на дребна батерия може да даде подтик на софтуерното развиване.

"Резултатите ни демонстрират окуражаваща продуктивност при съхранението на сила в субквадратно-милиметрови мащаби ", споделя доктор Миншен Жу, един от откривателите на плана.

Професор Оливър Шмидт, сътрудник на Жу, прибавя, че "тази технология към момента има голям капацитет за оптимизация и в бъдеще можем да чакаме доста по-мощни микробатерии. "

Целта на плана беше да се откри решение за зареждане на технологиите, защото компютрите и мобилните телефони стават все по-малки, а хората търсят по-компактни устройства, които могат да употребяват всички софтуерни благоприятни условия на своите по-големи прародители.

Презареждащите се микробатерии, създадени от екипа на немския Технологичен университет в Кемниц, са в положение да зареждат най-малките компютърни чипове в света в продължение на към 10 часа. Следователно една дребна батерия би имала забележителен капацитет за бъдещите технологии, защото наклонността за миниатюризация на устройствата продължава.

Миниатюрните акумулатори се разграничават от обичайните си братовчеди, защото по-малките версии употребяват общоприета технология за произвеждане на сила, като в същото време имат доста по-малък отпечатък.

Новоразработеното от екипа устройство може да се интегрира в чип, само че може да създава 100 микроватчаса на квадратен сантиметър.

В прессъобщението на откривателите не се оповестява по кое време технологията ще бъде налична на пазара.

© Jacob Müller / Chemnitz University of Technology

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР