Изследователи от четири държави променят начините, по които слушаме музика

...
Изследователи от четири държави променят начините, по които слушаме музика
Коментари Харесай

Как да управляваш телефона си… с нос

Изследователи от четири страни трансформират методите, по които слушаме музика или употребяваме смарт телефоните си.

Не е нужно да сте джедай, с цел да управлявате телефона си посредством... почесване на носа, да вземем за пример. Това е допустимо със датчици, които се поставят в чифт очила.

Ако почешете носа си, можете да промените песента, която слушате, или да откажете телефонно позвъняване, до момента в който сте в среща.

Представете си и различен сюжет: че сте в среща и получавате имейл. Не е комфортно да пишете на преносимия компютър си, до момента в който шефът приказва, по тази причина с почесване на носа можете да отворите известието или да го изтриете .

--> Южнокореецът Джуйон Ли е един от създателите на плана „ Почеши носа”.

„ Това е огромен план, по който работят студенти и откриватели от четири университета в Южна Корея, Япония, Англия и Съединени американски щати. Сега изследваме и други жестове, които използваме всеки ден, с цел да ги включим в набора от благоприятни условия на разработката”, изяснява студентът.

„ Засега единствено ще патентоваме създаването, нямаме проекти да печелим пари от нея. Но мисля, че компании, произвеждащи очила, могат да се вдъхновят от нея”, уточни още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР