Изследователи и инженери от Киотския университет и Kajima Corporation обявиха

...
Изследователи и инженери от Киотския университет и Kajima Corporation обявиха
Коментари Харесай

Япония иска да създаде изкуствена гравитация на Луната

Изследователи и инженери от Киотския университет и Kajima Corporation оповестиха своя проект да основат подобаващи условия за живот на хората както на Луната, по този начин и оттатък нея.

По всяка възможност на бъдещите галактически откриватели ще се постанова да прекарват доста по-дълго време в среди с ниска гравитация – както в орбитата, по този начин и на повърхността на други планети. Проблемът е, че това оказва съществени последици върху нашата физиология. Скорошно проучване демонстрира, че единствено след няколкомесечен престой в космоса астронавтите могат да изгубят толкоз костна тъкан, що се касае за едно цяло десетилетие на Земята. За благополучие, откриватели от Киотския университет и Kajima Corporation се пробват да разработят евентуално решение.

Тяхното предложение включва нещо, което бихме могли да открием само в научнофантастичните романи. Планът се състои от три характерни детайла. Първият се назовава The Glass („ Стъклото “) и неговата цел е да сътвори симулирана гравитация на Луната и Марс посредством центробежни сили.

Гравитацията на Луната и Марс е надлежно към 16,5 % и 37,9 % от тази на Земята. Lunar Glass и Mars Glass биха могли евентуално да компенсират тази разлика. Това би трябвало да съставляват големи и въртящи се конуси, които ще употребяват центробежните сили, с цел да симулират резултатите на земната гравитация. Радиусът на тези въртящи се конуси ще е от порядъка на към 100 метра, а на височина ще доближават 400 метра. Те ще се завъртат един път на всеки 20 секунди и ще основават 1g за хората вътре (т.е. съвсем като земната гравитация). Японските инженери считат, че структурата на Lunar Glass ще може да бъде приключена до края на 21. век.

Вторият детайл от проекта включва специфичен комплекс в границите на Lunar/Mars Glass, където ще могат да живеят бъдещите галактически откриватели. Що се отнася до третия, то съставлява високоскоростна транспортна инфраструктура, наречена Hexatrack, която ще свързва Земята, Марс и Луната. Тя ще се нуждае минимум от три станции – една на Фобос, спътника на Марс, една в околоземната орбита и една към Луната.

Източник: Gizmodo

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР