Изскочила отводнителна шахта беше причината да бъде пропусната обедната почивка

...
Изскочила отводнителна шахта беше причината да бъде пропусната обедната почивка
Коментари Харесай

Отново проблеми с пистата в Бахрейн, отмениха обедната почивка в последния тестов ден

Изскочила отводнителна шахта беше повода да бъде пропусната обедната отмора в единствения предсезонен тест във Формула 1 преди старта на сезон 2024. След като през вчерашния ден утринната сесия бе скъсена на половина поради проблем с шахтите от външната страна на метода към завой №11, през днешния ден още веднъж същата част от пистата сътвори проблем на водачите и тимовете.

Едва 27 минути след началото на деня сесията бе спряна с червен байрак и камерите към пистата бързо демонстрираха въпросния похлупак на отвотднителната шахта. Това наложи много дълготрайно спиране, с цел да могат чиновниците на пистата „ Сахир “ в Бахрейн да нанесат съответните корекции и да ревизират всички останали шахти на пистата.

Около 45 минути след проявлението на аления байрак бе разгласен предстоящият час за възобновяване на тестовия ден, който по-късно бе доказан за 10:45 часа българско време. Това, което бе доказано бе, че през днешния ден обедна отмора няма да има и утринната и следобедната сесии ще бъдат обединени в една.

Тя ще завърши в 19:00 часа локално време (18:00 часа българско), а част от екипте ще би трябвало да изгубят още време в ранния следобяд, защото ще сменят своя водач, което изисква избрани корекции по колите, в това число на седалката и педалите в кокпита. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР