Израелското правителство се е съгласило на непрекъснати доставки с международна

...
Израелското правителство се е съгласило на непрекъснати доставки с международна
Коментари Харесай

Коридорът с помощи за Газа продължава?

Израелското държавно управление се е съгласило на " непрекъснати доставки " с интернационална помощ за бранша Газа от Египет. Това оповестява администрацията на Джо Байдън, а сделката е реализирана в телефонен диалог сред президента на Съединени американски щати и министър председателят Бенямин Нетаняху, написа Франс прес. Подробности за договореността обаче не се дават

Двамата водачи са разискали и освобождението на повече от 200 заложници, които " Хамас " държи от 8 октомври в Газа.

Втори ескорт от 14 камиона влезе през вчерашния ден вечерта в линията Газа от Египет . По данни на Организация на обединените нации преди настоящата и сега обсада на Газа от страна на Израел, въведена на 8 октомври, откакто " Хамас " извърши нахлуване, всекидневно са влизали по 500 камиона филантропични помощи.

Крайнодесният израелски министър на сигурността Итамар Бен-Гвир декларира обаче, че гаранции за непрекъснат кулоар с помощи за Газа не би трябвало да има. В обществената мрежа X (бивш Twitter) Бен-Гвир уточни изискване - в случай че " Хамас " не се е съгласил да освободи всички заложници.

" Всяко едно съглашение за " непрекъсваната филантропична помощ " за Газа, което не планува освобождение на всички похитени - това е продължение на тази идея, което ни докара до тук в този момент . Хуманитарна помощ единствено като продан за избавление на всички похитени ", са думите на министъра.

Днес в Израел  се чакат френският президент Емануел Макрон и холандският министър председател Марк Рюте. 
 Китай предизвестява за ескалацията на спора в Близкия изток
Китай предизвестява за ескалацията на спора в Близкия изток

Пекин ще работи за мир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР