Израелският стартъп Bing Klima разработи система за зелен покрив, за

...
Израелският стартъп Bing Klima разработи система за зелен покрив, за
Коментари Харесай

Стартъп превръща покривите в градини, генериращи енергия

Израелският стартъп Bing Klima създаде система за зелен покрив, за която твърди, че на процедура се изплаща - покривайки шисти, керемиди и керемиди със слънчеви панели, чиято генерирана сила може да компенсира сметките за електричество на притежателя или да бъде продадена на операторите на електрическата мрежа. 

Tези зелени покриви са от изгода и за жителите на метрополията изпод, като противодействат на покачващите се температури, предотвратяват наводнения. Bing Klima употребява агриволтаика, техника, която употребява една и съща повърхност земя както за генериране на слънчева сила, по този начин и за развъждане на култури, която нормално се употребява в огромни аграрни полета. 
-->
Компанията е произвела цяла зелена покривна система в границите на един патентован модул, което прави допустимо потреблението на този способ на доста по-малки площи като покриви. Всяка единица съдържа безоблачен панел, хидропонна система за развъждане и контейнер за вода, който по едно и също време напоява и закрепва целия модул към покрива. 

Мобилните модули, създадени от Bing Klima, са проектирани да бъдат лесни за инсталиране, изключително спрямо други зелени покриви и слънчеви панели, които не могат да бъдат преместени, откакто бъдат конструирани. 

Стартъпът е конфигурирал системите си и на покриви на недвижими парцели и учебни заведения.

„ Партньорството с учебните заведения е необикновено, тъй като децата учат за изменението на климата, възобновимата сила и градското земеделие посредством нашите системи “, споделя един от създателите - Шамир. „ Това е изцяло друг финансов модел, защото ние вкарваме слънчевата сила в постройката или я продаваме на мрежата и тези пари могат да се употребяват за финансиране на зелена инвестиция “, прибавя той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg