Израелският производител на лабораторно месо Алеф фармс“ прави първа крачка

...
Израелският производител на лабораторно месо Алеф фармс“ прави първа крачка
Коментари Харесай

Първи опити за навлизане на лабораторно месо на европейския пазар

Израелският производител на лабораторно месо „ Алеф фармс “ прави първа крачка към  навлизането си на европейския пазар , започвайки от Швейцария, където е подал молба за регулаторно утвърждение. Това заяви самата компания, представена от Франс прес.

Израелската компания, измежду чиито  вложители е американският артист Леонардо ди Каприо , е подала искане във Федералната работа за сигурност на храните и ветеринарни въпроси, с цел да може да пусне на пазара  първите стекове лабораторно говеждо месо , се показва в официално съобщение.

Този стартъп, основан в Реховот, предградие на Тел Авив, към този момент е подал претенции за позволение в Израел, Съединени американски щати и Сингапур, а Швейцария е първата страна в Европа, в която компанията пробва да навлезе, съобщи пред Агенция Франс Прес неин представител.

В Швейцария „ Алеф фармс “ е обединила напъните си с верига супермаркети – най-големият търговец на дребно в алпийската страна, станал акционер в израелската компания, с цел да изследва капацитета на тази нова технология.

 

Няколко стартъпи са „ нахлули “ в нишата на лабораторното месо, чиято цел е да се създават скотски протеини с по-малко въздействие върху околната среда от интензивното развъждане на животни. Нидерландската компания „ Моса мийт “ (Mosa Meat) бе първата, която показа пред обществеността „ ин витро “  стек, основан от стволови кафези на крава  през 2013 година

Към сегашния миг индустриалните разноски не престават да са доста високи.

 

dariknews.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР