Вчера НОИ взе решение пенсиите да се увеличат с 11%

...
Вчера НОИ взе решение пенсиите да се увеличат с 11%
Коментари Харесай

Главчев: Удостоверяването на машините за гласуване ще приключи до 26 май

Вчера Национален осигурителен институт взе решение пенсиите да се усилят с 11% от 1 юли и то в сходство с всички правила по какъв начин се дефинира размерът им. Не може и пенсиите на хората да са избирателен афиш. Това съобщи служебният министър председател  Димитър Главчев при започване на постоянното съвещание на Министерския съвет.

Основната цел е провеждането на почтени и транспарантни избори и всичко върви по проект.  Удостоверяването на машините върви по проект. Очаква се този развой да завърши до 26 май, разгласи още Главчев.

Министър-председателят също по този начин добави, че е провел среща с организацията „ Прозрачност без граници “ по отношение на подготовката за изборите.

Главчев разяснява и президентските избори в Република Северна Македония. „ Многократно сме заявявали, че сме „ за “ европейската вероятност пред тях, само че те би трябвало да извървят пътя. Това минава през спазването на всички контракти. Имаше подобен 2017 година и по-късно 2022 година във формат целия Европейски Съюз. Трябва да съблюдават всички договорености, ние няма да сме им спънка “, разяснява още министър председателят.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР