Израелският премиер Нафтали Бенет заяви, че страната му си запазва

...
Израелският премиер Нафтали Бенет заяви, че страната му си запазва
Коментари Харесай

Израел се закани сам да спре ядрената програма на Иран

Израелският министър председател Нафтали Бенет съобщи, че страната му си резервира " правото " да " спре " нуклеарната стратегия на Иран, излиза наяве от изказване, оповестено от пресслужбата на държавното управление.

Въпреки че избира дипломатическо решение, Израел ще би трябвало да работи, с цел да се " отбрани ", в случай че интернационалната общественост не постави завършек на напредването на Техеран към нуклеарно оръжие " в границите на избран интервал от време ", акцентира той пред генералния секретар на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси в Йерусалим.

Иран прави погрешни изказвания и подвежда интернационалната общественост, която би трябвало да употребява " всички средства ", с цел да му попречи да се снабди нуклеарно оръжие, настоя Бенет.

Преди дни Израел упрекна Иран в кражба на секретни документи на Международната организация за атомна сила, с цел да ги употребява за укриване на доказателства за нуклеарната си стратегия.

Еврейската страна счита за опасност за своята сигурност нуклеарната стратегия на Иран - върлия ѝ зложелател, за който твърди, че се стреми да се снабди с атомна бомба - нещо, което от своя страна Техеран отхвърля.

В неотдавна оповестен отчет на Агенцията на Организация на обединените нации се показва, че има нерешени въпроси, свързани със следи от обогатен уран в три необявени от Иран обекта - в Мариван, Варамин и Туркузабад в провинция Техеран.

От своя страна, иранското външно министерство съобщи, че отчетът на МААЕ не е нито " уравновесен ", нито " обективен ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР