Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди вчера, че войната в ивицата

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди вчера, че войната в ивицата
Коментари Харесай

Нетаняху: Войната в Газа ще бъде дълга и трудна

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести през вчерашния ден, че войната в линията Газа ще бъде " дълга и сложна " и че нейните цели са да се унищожи ислямистката формация " Хамас " и да се освободят държаните от нея заложници, съобщи Франс прес.
Вече " стартира вторият стадий на войната с ясна цел: да се унищожат военният капацитет и управлението на " Хамас ", да се върнат заложниците вкъщи ", съобщи Нетаняху след среща със фамилиите на към 230 души, които съгласно последни данни на израелските управляващи са държани в плен в линията Газа.
" Войната в линията Газа ще бъде дълга и сложна и ние сме подготвени за нея ", уточни Нетаняху на конференция в Тел Авив, като добави, че израелската войска " ще унищожи врага на земята и подземен ".
Победата над палестинската формация " Хамас " във войната в Газа е " екзистенциално предизвикателство " за Израел, само че " то визира цялата западна цивилизация ", сподели израелският министър председател, като още веднъж атакува Техеран.
" Мисля, че 90 % от военния бюджет на " Хамас " идва от Иран. Техеран я финансира, провежда и управлява ", сподели израелският водач.
Нетаняху обаче призна, че " не може да каже ", че Техеран " е взел участие в микропланирането на това съответно деяние в този съответен миг ", имайки поради кървавата офанзива на ислямистката формация против Израел на 7 октомври.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР