Европейският съюз е притеснен, че Мета“ не успява да защити

...
Европейският съюз е притеснен, че Мета“ не успява да защити
Коментари Харесай

Фейсбук и Инстаграм - твърде пристрастяващи за децата?: „Мета“ е застрашена от голяма глоба

Европейският съюз е обезпокоен, че „ Мета “ не съумява да отбрани децата в своите платформи Facebook и Инстаграм и по тази причина стартира публично следствие, което може да докара до огромна санкция.

Проверката е най-новото доказателство, че регулаторните органи от ден на ден се концентрират върху нездравословното влияние на платформите на „ Мета “ и други обществени медии върху младите консуматори, в това число посредством поощряване на пристрастяващо държание, написа Си Ен Ен.

Европейската комисия ще прегледа въпроса дали „ Мета “ е спазила отговорностите си според Закона за цифровите услуги - новия огромен закон на Европейски Съюз за онлайн платформите.

 Вариант 15 се падна на матурата по български език 2 мин. Вариант 15 се падна на матурата по български език  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците 1 мин. В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото  Вариант 15 се падна на матурата по български език 2 мин. Вариант 15 се падна на матурата по български език  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците 1 мин. В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото

Законодателството изисква от онлайн платформите да вкарат ограничения за отбрана на децата, в това число посредством попречване на достъпа им до неуместно наличие и обезпечаване на високо равнище на цялост на персоналния живот и сигурност.

При неспазване на условията фирмите могат да бъдат санкционирани до 6% от световните си доходи или да бъдат принудени да трансформират софтуера си.

Непълнолетните – на 14 и 15 години, могат да употребяват обществените мрежи, само че единствено при поискано позволение от родителите

Европейската комисия е обезпокоена, че онлайн интерфейсите на Facebook и Инстаграм „ могат да употребяват слабостите и неопитността на малолетните и да провокират пристрастяване “, се споделя в изказване от четвъртък.

„ Комисията е загрижена и за методите за гарантиране и инспекция на възрастта, въведени от „ Мета “, прибавят от Еврокомисията, допълвайки, че те може да не са ефикасни.

Критиците настояват, че законопроектът нарушава Конституцията на Съединени американски щати

В изказване, предоставено на Си Ен Ен, представител на „ Мета “ съобщи: „ Искаме младежите да имат безвредни и подобаващи за възрастта им прекарвания онлайн и прекарахме десетилетие в създаване на повече от 50 инструмента и политики, предопределени за тяхната отбрана. Това е предизвикателство, пред което е изправена цялата промишленост, и ние чакаме с неспокойствие да споделим детайлности за нашата работа с Европейската комисия. “

Докладът, който компанията показа на Европейската комисия през септември предходната година и в който в детайли се разказва по какъв начин нейните платформи пазят малолетните, не беше задоволителен, с цел да успокои опасенията на регулаторите.

В нередки случаи виждаме случаи на кибертормоз и ниско самочувствие измежду децата. Последиците от време на време са съдбовни

„ Не сме уверени, че „ Мета “ е направила задоволително, с цел да извърши отговорностите по закона за понижаване на рисковете от отрицателни последствия за физическото и психическото здраве на младите европейци. Не пестим старания, с цел да защитим нашите деца “, съобщи в изказването си комисар Тиери Бретон.

През последните години „ Мета “ се сблъсква с възходящ надзор върху въздействието на своите платформи върху младите консуматори. Гигантът в региона на обществените медии е съден от разнообразни учебни региони и генерални прокурори на щати в Съединени американски щати по правосъдни каузи, свързани с психологичното здраве на младежите, сигурността на децата и неприкосновеността на персоналния живот.

95% от сигналите към Центъра за безвреден интернет са със полов подтекст

По-рано този месец следствие на основния прокурор на Ню Мексико за евентуалните рискове, свързани с платформите на „ Мета “, докара до арестуването на трима мъже, упрекнати в опит за полово принуждение над деца.

„ Мета “ също по този начин постоянно попада под прицела на регулаторните органи на Европейски Съюз, в това число по отношение на работата ѝ с реклами на измамници и задгранични участници в изборите преди идните избори в Европейски Съюз, както и по отношение на дезинформацията и противозаконното наличие в платформите ѝ, обвързвано с войната в Газа.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР