Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди, че предложеното ново правителство на

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди, че предложеното ново правителство на
Коментари Харесай

Опасност за сигурността на Израел

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести, че препоръчаното ново държавно управление на единството би представлявало " заплаха за сигурността " на страната, съобщи Военновъздушни сили. Той прикани десните политици да не поддържат съглашението, откакто ултранационалистическият водач Нафтали Бенет съобщи, че партията му ще взе участие в договарянията за сформиране на ръководеща коалиция, съобщи БНР.

Центристкият политик Яир Лапид би трябвало до сряда да сформира новото съдружно държавно управление. Ако успее, това ще постави завършек на ръководството на най-дългогодишния министър председател на страната.

71-годишният Нетаняху, който е изправен пред съществени обвинявания в корупция и може да влезе в пандиза, не съумя да завоюва уверено болшинство на общите избори през март. Той е на власт от 12 години. Нетаняху упрекна Нафтали Бенет, че " заблуждава обществеността " и прави " измамата на века " - отпратка към предходните обществени обещания на водача на партия Ямина да не сплотява сили с Яир Лапид.

По-рано израелски медии оповестиха, че според препоръчаните условия на съглашението, 49-годишният Нафтали Бенет ще размени Нетаняху като министър председател, а по-късно ще отстъпи поста на 57-годишния Лапид. Договорката към момента не е публично доказана. Предложената коалиция ще сплоти фракции от дясно, ляво и центъра на израелската политика. Макар политическите партии да нямат доста общо, те са единни в желанието си да видят, че времето на Бенямин Нетаняху като министър председател завършва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР