Израелският премиер Бенямин Нетаняху отправи нападки срещу детективи, за които

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху отправи нападки срещу детективи, за които
Коментари Харесай

Нетаняху под натиск от разследване на полицията


Израелският министър председател Бенямин Нетаняху насочи нападки против детективи, за които се твърди, че са на път да предлагат обвиняването на премиера в приемане на подкупи.

Натискът върху Нетаняху се ускорява, защото полицията, която води дългогодишно следствие против него, се приготвя да съобщи рекомендациите си на основния прокурор идната седмица.

Израелските медии оповестиха, че от полицията се чака да предлагат обвиняването за рушвет, машинация и нарушение на публичното доверие.

Израелските управляващи отхвърлиха да разясняват обществено тези информации. Очаква се на генералния прокурор да му бъдат нужни седмици или месеци, с цел да реши по какъв начин да продължи, откакто получи рекомендациите.

В сряда вечерта полицейският комисар Рони Алшеих сподели в изявление за телевизионния канал 2, че против детективите, проверяващи Нетаняху, са били изпратени частни следователи, с цел да изровят нечистотия за тях.

Нетаняху изпрати отговор във Facebook късно в сряда, в който нападна полицейския комисар, наричайки внушенията, че е изпратил частни следователи на такава задача "абсурдни".

"Шокиращо е да открием, че комисарят е повторил неправилното и неуместно предложение, че министър председателят Нетаняху изпраща частни следователи след следствието на полицията против него", се споделя в обявата.

Той също по този начин се базира на изказвания, че изказванията за полов тормоз против шефа на екипа, проверяващ Нетаняху, са опит да го компрометират поради следствието.

"Всеки почтен човек би си помислил по какъв начин хората, които споделят такива заблуждаващи неща за министър-председателя, могат обективно да го проверяват и почтено да дават безпристрастни препоръки", се споделя в публикувания текст. "Голяма сянка надвисна довечера върху полицейските следствия и техните рекомендации, свързани с министър-председателя Нетаняху".

Разследването слага вероятността Нетаняху, министър-председател съвсем 12 години, в последна сметка ще бъде заставен да подаде оставка.

Полицията проверява Нетаняху по съмнения, че получава скъпи дарове, в това число скъпи пури, от заможни поддръжници като холивудския продуцент Арнон Милчан и австралийския милиардер Джеймс Пакър. Твърди се, че брачната половинка му получавала бутилки розово шампанско. Допуска се, че цената на подаръците възлиза на десетки хиляди долари.

Нетаняху също е разследван дали е търсил загадка договорка за удобно отразяване на работата му като министър председател от издателя на най-продавания в. „ Йедиот Ахронот “.

Според израелските медии се чака полицията да предложи обвиняване по първия случай, само че по втория не е взето решение.

Нетаняху е бил разпитан седем пъти от полицията по обвиняванията.

Също по този начин се организира настрана следствие, при което близки до Нетаняху са били разпитани от полицията за закупуването на немски подводници.

Нетаняху не е посочен като обвинен в това следствие, само че инспекцията се прибавя към натиска, трупащ се върху него. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР