Незабележими крадци обират колите на туристите в Гърция с иновативни

...
Незабележими крадци обират колите на туристите в Гърция с иновативни
Коментари Харесай

Незабележими крадци обират колите на туристите в Гърция с иновативни джаджи

Незабележими крадци обират колите на туристите в Гърция с новаторски джаджи.  Гръцкият туристически регион Ситония стана очевидец на скорошни случаи на кражба на коли, проведени от изобретателни крадци, употребяващи елементарно налично устройство, намерено в интернет пространството. Румънско семейство снима по какъв начин мъж краде движимости от багажника на автомобила им на Портокаловия плаж. Крадецът е видян да обира най-малко две транспортни средства в същия ден.

Незабележими крадци обират колите на туристите в Гърция с новаторски джаджи

Членовете на гръцката Фейсбук група Greek Info предизвестяват туристите, че крадците нормално работят в екипи от двама души и употребяват неинвазивни способи за навлизане в транспортните средства. Един от методите, употребявани от крадците, е прочут като „ ненасилствен вход в автомобила “.

При този способ водачът напуща колата, затваря вратата и заключва автомобила, след което потегля. При завръщането си обаче те откриват, че от колата липсват полезности, без да има следи от принудително влизане.

Незабележими крадци обират колите на туристите в Гърция с новаторски джаджи 28.06.24 09:47 NBC: Представянето на Байдън на дебатите с Тръмп е сравнимо с груповото самоубийство на демократите 28.06.24 09:31 Страхил Ангелов: Наглостта и безочието на розовата фракция, която нахлу в Столична община минава всевъзможни граници 28.06.24 09:23 Н.пр. Елеонора Митрофанова, дипломат на Русия в България: Черни и бели линии в руско-българските връзки 28.06.24 09:22 МО на Русия: Полетите на дронове на Съединени американски щати над Черно море усилват риска от директна борба сред НАТО и Русия 28.06.24 09:12

„ Крадците работят със специфични дребни устройства на разстояние от 300 метра и по-близо, блокират отдалеченото заключване на автомобилните ключалки, а откакто се отдалечите, отварят колата ви без следи от операция. Това устройство може да се побере в джоба ви и се закупува онлайн “, предизвестяват от редакцията.

Процесът на кражба включва потреблението на особено малко устройство, което може да работи на дистанции до 300 метра. След като притежателят на автомобила се отдалечи, крадците употребяват устройството, с цел да деактивират отдалеченото заключване на ключалките на автомобила.

След това те отварят колата и лишават всички скъпи предмети, без да оставят никакви физически следи от тяхното наличие.

Устройството е задоволително малко, с цел да се побере в джоб и може да бъде закупено онлайн.

Към това изложение се споделят и препоръки какво да вършиме при паркиране. „ Когато излизате от колата, затворете вратата и натиснете бутона за заключване – вдигнете дръжката на вратата с ръка, с цел да се уверите, че автомобилът е заключен, и едвам тогава тръгнете “.

За да се предпазят от такива обири, туристите се поучават постоянно да затварят вратите на колите си, преди да тръгнат, и да ревизират дали са заключени, като заловен дръжката на вратата с ръка.

Източник: „ Фокус “

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР