Бури се разразиха във Франция и Швейцария, има загиналиТрима души

...
Бури се разразиха във Франция и Швейцария, има загиналиТрима души
Коментари Харесай

Бури се разразиха във Франция и Швейцария, има загинали

Бури се развихриха във Франция и Швейцария, има починали
Трима души на 70 и 80 години починаха в североизточната част на Франция, в региона на Оуб, когато дърво премаза колата, в която пътуваха, по време на мощните ветрове, оповестяват за Агенция Франс Прес локалните управляващи. Четвъртият пасажер е в сериозно положение.
В прилежаща Швейцария двама души починаха,
а трети е в неопределеност, откакто проливни дъждове провокираха свлачище в югоизточната част на страната, оповестяват от полицията в италианскоезичния кантон Тичино. Според локалния всекидневник La Regione починалите са две дами, които са били на отмора в алпийския район.
Службите за незабавна помощ преценят по какъв начин най-добре да изтеглят 300 души,
пристигнали за футболен шампионат в Печа, а други близо 70 души са евакуирани от ваканционен лагер в село Моньо. По-рано полицията оповестява, че неприятното време изключително затруднява избавителните работи, защото няколко долини са недостъпни и са откъснати от електрическата мрежа.
Федералната система за предизвестие също по този начин оповестява,
че в част от кантона няма питейна вода. В западния кантон Вале „ няколкостотин “ души са евакуирани и пътищата са затворени, откакто Рона и притоците ѝ се преляха на разнообразни места.

През миналия уикенд рискови превалявания засегнаха и югоизточната част на Швейцария, като предизвикаха гибелта на един човек и огромни вреди.
В долината на река Аоста в Северна Италия
потребителите на интернет споделиха фотоси на зрелищни наводнения и пълноводни реки, които се спускат по планинските скатове. Учените настояват, че климатичните промени, провокирани от човешката активност, усилват тежестта, честотата и продължителността на рисковите метеорологични феномени като наводнения и стихии.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР