Израелският модел Карин Боумън напусна този свят на 35 години.

...
Израелският модел Карин Боумън напусна този свят на 35 години.
Коментари Харесай

Тя тежеше едва 23 кг: 35-годишен модел си отиде след борба с анорексията

Израелският модел Карин Боумън напусна този свят на 35 години. Преди да почине Карин е водила дълга и сложна борба с анорексията, написа Ynet.

Боумън става модел доста млада. На 22 година развива съществено хранително разстройство и по-късно животът ѝ се трансформира в непрекъсната и сложна битка с анорексията.

Когато умира в Тел Авив, Карин тежи единствено 23 кг. И наподобява много състарена. Смъртта настава, поради затруднения - пневмония.
 
                             

Карин е от семейство, което от години е в стилния бизнес. И четирите сестри на Боумън са модели.

На 2 юни означаваме Световния ден за битка с питателните разстройства, какво е и анорексията. Статистиката сочи, че в международен мащаб над 70 милиона души са наранени от хранителни разстройства.
                             

Те могат да стартират с манията за банкет на по-малко и избран тип храна, с желанието за понижаване на телесното тегло или за смяна формата на тялото. При тежките случаи, в случай че не бъдат съответно лекувани, питателните разстройства могат да причинят съществени последствия за здравето и да доведат до гибел.

Особено рискови са в тийнейджърска възраст. За ранни признаци могат да бъдат признати всички промени - храната се трансформира във фикс концепция, не се хранят, всичко нездравословно се отхвърля, жигосва, появяват се странни на пръв взор ритуали. Преяждането се редува с изтощителни диети, преброяване на калории, непрекъснати тренировки.

При проблем е значимо да бъде потърсен експерт. В никакъв случай не обсъждайте външния тип на детето (човека) пред други хора. Не коментирайте дали е пълен, слаб, по какъв начин би трябвало да спре да се храни по този нездравословен метод...

Потърсете ендокринолог и психолог, които да работят с болния.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР