Израелският кабинет по сигурността (обединяващ ключови министри, военни и ръководители

...
Израелският кабинет по сигурността (обединяващ ключови министри, военни и ръководители
Коментари Харесай

Израел обяви състояние на война

Израелският кабинет по сигурността (обединяващ основни министри, военни и ръководители на службите за сигурност и разузнаването), разгласи положение на война, след офанзивите на палестинската екстремистка формация Хамас, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Обявяването на положение на война ще разреши да се предриемат по-широкообхватни военни стъпки, се разяснява от канцеларията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

От офиса на премиера допълниха, че войната, която от през вчерашния ден лиши живота на стотици хора и от двете страни, е била наложена на Израел от убийствената терористична офанзива, подхваната от Газа.

Продължава да пораства броят на жертвите в Израел на нападението против израелската територия, подхванато през вчерашния ден от Хамас.

Израелската радиостанция Кан оповестява, че броят на жертвите в Израел на нападението на Хамас по израелската територия е превишил 700 души, а ранените са над 2000, съобщи Ройтерс. Според Асошиейтед прес, позоваваща се на изралески медии, без да прецизира кои, жертвите са над 600. ДПА, базирайки се на израелското министерство на опазването на здравето написа, че жертвите са над 500. Израелската организация Ти Пи Ес оповестява към този момент за 350 убити и за над 1800 ранени в Израел. 

В резюме на събитията от вчерашния ден ТПС напомня, че към 1000 терористи са проникнали в Израел по суша, море и посредством делтапланери. Паралелно с това от линията Газа по Израел са били изстреляни, съгласно израелските управляващи 3000 ракети.

Израелските сили са влезнали в сражения с терористите, проникнали в обитаемоте места Сдерот и Беери покрай линията Газа, а също и в Офаким, което е на 25 километра от линията Газа, напомня още ТПС. 

В отговор на тази офанзива израелските сили започнаха въздушни удари по позиции на Хамас в Газа и свикаха резервистите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР